Annonse


Det er denne funksjonen Apple håper skal selge «iPhone 6s»

Ifølge AppleInsiders anonyme kilder har Apple bestemt seg for å integrere en «Force Touch» i iPhone.

Kan det være det neste store?
Det er håpet til Apple at Force Touch, som allerede er å finne i
Apple Watch, skal revolusjonere måten vi bruker berøringspaneler på.

Slik det er nå klarer ikke slike paneler å skille mellom harde og myke trykk – får Apple til dette kan det blir en standard på alle berøringsdingser i løpet av ganske kort tid. Det kan bli en funksjon alle bare ha.

Dette sier Apple om den nye berøringsteknologien
«Apple Watch skiller mellom berøring og trykk som gir en ny dimensjon til brukeropplevelsen.

Annonse


Force Touch bruker små elektroder i den fleksible Retina-skjermen til å registrere forskjellen mellom lette og hardere trykk.

Kraften i trykket vekker ulike menyer, som en handlingsmeny i Meldinger, eller en modus for å endre urskiver – når du vil. Dette er det største fremskrittet innen sensorfunksjon siden Multi‑Touch.»

At Apple hevder dette er det største siden flerberøring betyr nok bare en ting: At iPhone og iPad får samme teknologi.

Vi har hørt om dette tidligere
Det som gjør dette ryktet mer troverdig er at det ikke står alene. Vi skrev nemlig allerede i januar om at denne teknologien er underveis til årets iPhone-modeller.

Det er akkurat denne teknologien de nå hevder også blir en del av iPhone 6s (kodenavn: «N71») og 6s Plus (kodenavn: «N66») som trolig avsløres i september i år.

Designet blir værende en generasjon til
Samme kilde hevder at det ikke kommer en 4 tommer-modell i år, og at designet på 6s og 6s Plus forblir uforandret. Det overrasker ikke.

De hevder også at et ryktet to-linse-system som er ment å gi DSLR-lignende kvalitet ikke blir å finne i 2015 iPhone-modellene.

Apple Watch er også utstyrt med en Taptic Engine som vibrerer avhengig av hva slags varsel som mottas. Det er usikkert om de nye iPhone-modellene får denne teknologien også.

Slik fungerer den nye vibrasjonsteknologien
«Den kalles Taptic Engine og er en funksjon som gjør at Apple Watch kan gi følbare tilbakemeldinger.

Det betyr rett og slett at klokken prikker deg lett på håndleddet. Når du mottar et varsel, en påminnelse, eller utfører en handling – som å vri på den digitale kronen, vil klokken prikke deg forskjellig for hver aktivitet.

Sammen med diskré lydsignaler fra den spesiallagde høyttaleren, gir Taptic Engine en subtil, avansert og nyansert opplevelse, ved å trigge flere av sansene dine.

Den lar deg også kommunisere med andre Apple Watch-brukere på helt nye måter. Med et lett trykk kan du få noens oppmerksomhet. Eller du kan velge å sende dem noe så personlig som hjerteslagene dine.»

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse