Annonse


– Vi har laget noe helt rått som knuser HoloLens

Google og Qualcomm har spyttet masse penger (4,1 milliarder kroner) inn i selskapet Magic Leap.

Grunnlegeren refererer til selskapet som et som driver med tekno-biologi. Er det digital-linser selskapet utvikler?

Mystisk produkt
Magic Leap ønsker å ta opp kampen mot Microsoft HoloLens med sin egen tilnærming til «augmented reality
».

Det er ikke mange konkrete detaljer rundt prototype-produktet, men det er snakk om et slags headset proppfullt av teknologi – i hvert fall er prototypen utformet slik.

Annonse


Det foreligger hverken pris, lansering eller noe navn på produktet, men toppsjef og grunnlegger Rony Abovitz hevder det vil foreligge informasjon om forbrukerversjonen om ikke så alt for lenge.

Til MIT Technology Review og Reddit avslører han at produktet er nærme lansering, og at det ikke er avhengig av skjermer på bærbare, smartmobiler eller smartklokker.

Hva skal det brukes til?
Men hva er egentlig målgruppen til dette produktet? Magic Leap går igjen høyt ut og hevder at det vil kunne erstatte mobilen:

«Vi elsker spill og underholdning, men også apper. Vi tror at folk ønsker å bruke denne teknologien like mye som, eller til og med mer, enn mobilen.

For å gjøre dette mulig må produktet være sikkert, komfortablet og levere utrolige opplevelser.»

Abovitz lover god API-støtte til selskaper såvel som glade amatører. API-et lanseres i år

En journalist fra MIT Technology Review har testet prototypen. Han så gjennom headsettet roboter og monstre som så like realistiske ut på nært hold som på flere fot unna.

Angriper HoloLens
Interessant er det hvor aggressivt Magic Leap sjef Rony Abovitz kritiserer Microsofts augmented reality-headset HoloLens.

Er han bare i et skikkelig friskt PR-modus, eller har selskapet funnet opp noe virkelig revolusjonerende?

«Det er en type enheter (de man ser igjennom, og de man ikke ser igjennom) som kalles stereoskopisk 3D.

Vi hos Magic Leap mener at disse inndata-systemene som sender informasjon til øyet og hjernen er feil, og at de kan forårsake hjerne-skade.

Magic Leap har laget digitalt lysfelt-teknologi som respektere biologien i øye-hjerne-systemet på en utrolig og sikker måte. Opplevelsen er helt utrolig fet, og ulikt alt annet du har sett før (bortsett fra den virkelige verden).»

Abovitz går så langt å si at han ikke ville ha brukt Microsofts HoloLens, og lignende teknologi selv, i frykt for at det kan skade ham.
 

Kilder:
Wired
Reddit
MIT Technology Review

Annonse


Annonse


Annonse