Annonse


NSA har stjålet nøklene til milliarder av SIM-kort

NSA og deres partnere overvåker nettet og i utgangspunktet private områder, installerer overvåkningsprogramvare på alle verdens harddisker, og nå viser det seg at de har stjålet nøklene som skal til for å snoke på mobilen din. Nøkkelen er SIM-kortet.

Oppdatert, 09:36:

Vi snakket med Gemalto Norge. De forsikrer oss om at de ikke har noen norske SIM-kort-kunder, hverken Telenor eller NetCom.

Nøklene er på avveie
Det er the Intercept som har saken. De går rett til poenget i første avsnitt:

«Amerikanske og britiske spioner hacket seg inn i det interne nettet til verdens største produsent av SIM-kort og stjal krypteringsnøklene som brukes til å beskytte personvernet til mobil-kommunikasjon over hele verden. Dette ifølge topp-hemmelige dokumenter levert av Edward Snowden til The Intercept.»

Har kontakter med de største
Selskapet de snakker om er Gemalto (slagord: «Sikkerheten til å være fri»). Gemalto har også kontorer i Oslo.

Selskapet produserer 2 milliarder SIM-kort hvert eneste år, og har kunder som AT&T, T-Mobile, Verizon og Sprint i USA, Vodafone, Orange, EE, France Telekom og Deutsche Telekom og Royal KPN i Europa -samt 450 selskapet som leverer trådløse nettverk rundt omkring i verden.

Andre klienter som ikke opererer i mobil-bransjen er også kunder: Visa, Mastercard, American Express, JP Morgan Chase og Barclays.

Nøkler til luksusbiler fra selskap som Audi og BMW produserer de også.

Fritt frem uten loven i hånd
Gemalto sier de ikke skjønner hvordan dette kan ha skjedd.

Med de stjålne nøklene kan NSA og deres partnere gjøre som de vil. De behøver ikke søke om å få lov å snoke fra stater eller telekommunikasjons-selskapene, og ingen spor blir lagt igjen på mobilen-operatørens nett.

Vi har spurt Telenor og Netcom om du er SIM-kort kunder hos Gemalto.

Vi har også spurt Telenor om deres NFC-avtale med selskapet fra november 2013 vil påvirkes av Snowdens nyeste avsløring.

 

Kilde:
The Intercept

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse