Annonse


Hva er «Windows 365»?

Er Microsofts registrering av navnet «Windows 365» kun ment for å holde varemerket unna konkurrenter, eller er det en større visjon?

Søkte medarbeidere til nytt prosjekt
Ryktene rundt Windows 365, en abonnementversjon av OS-et, blusset opp før vi visste at Windows 10 skulle bli navnet på oppfølgeren til Windows 8.

Det var i mai i fjor at navnet dukket opp i forbindelse med jobb-annonse.

– Er ikke engang på kartet
Senere samme måned skrev Microsoft-insider Mary Jo-Foley hva hun hadde hørt fra sine kilder: Windows 365 finnes ikke. 

«Etter å ha spurt litt rundt, tror jeg ikke at Windows 365 er reelt, ei heller under utvikling og ikke er på veikartet», skrev hun den gang.

Må finne nye måter å tjene penger på
Faktum er at Microsoft fortsatt ikke har snakket om pris-strategien sin rundt tiern, utover at Windows 7 og 8-eiere vil kunne oppgradere gratis om de gjør det ett år innen det er lansert.

Samtidig vet vi at selskapet prøver å finne ut nye måter å tjene penger på OS-et, blant annet ved å selge tilleggstjenester. 

Hva disse tjenestene går ut på vet vi ikke, men vi kan nok trygt konstatere at det fortsatt er lenge til Windows eventuelt blir et 100 prosent sky-OS. Det er ikke verden klar for.

Og det er nok også lenge til 365 kommer, for det er Windows 10 som skal gjelde de neste fem årene. Om da ikke 365 er myntet på IoT-enheter, nettbrett eller mobiler på et eller annet vis.

Er ikke lenger vant til å betale
Stadig flere produkter i bransjen blir abonnements-baserte. 

Forbrukerne er ikke lenger vant til å betale for å OS-er – smartmobiler og nettbrettene har jo blitt gratis-oppgradert i mange år allerede.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse