Annonse


Førsteinntrykk: Dette gjør Nexus 6 bedre enn iPhone 6 Plus

Google har ikke akkurat dyttet reklame for Nexus-produktene i trynene på nordmenn. Det er synd, for mange ville hatt glede av en ren og pen Android-opplevelse.

Flott førsteinntrykk
Det samme er tilfellet med Nexus 6, Motorolas herlige Android 5.0-mobil laget i samarbeid med Google som jo eide selskapet den gang (de ble senere solgt til Lenovo), som for en god stund tilbake (les: Flere mannsaldre i teknologi-bransjen) var synonymt med mobiler og mobil-teknologi.

Nexus 6 går rett i strupen på iPhone 6 Plus med sin 6″ store skjerm (5.96″ – programvaretaster), men det er ting som gjør denne mobilen bedre å holde i enn Apples og andre modeller med skjermer over 5″.

Ligger godt i hånda
For det første føles ikke mobilen større, selv om skjermen er akkurat det. For det andre ligger den bedre i hånda grunnet en kurvet bakside. For oss føles det lettere å strekke tommelen over denne skjermen uten frykt for å miste den.

Vi kunne banne på at Nexus 6 var noen gram lettere enn Apples første phablet, men det stemmer ikke: Nexus 6: 184 g, iPhone 6 Plus: 172 g. Her ble vi lurt av større skjerm og materialvalg.

Det finnes ikke metall på mobilen (rettelse: Rammen er av metall), men slikt er og blir en smakssak. Så ser (og er) iPhone 6 Plus dyrere ut, men man er mindre redd for å ripe opp denne. Dessuten gjør plast-materialet på baksiden sitt til at den ligger trygt i hånda.

– Er du gal, 6 tommer er alt for stort! Kanskje for noen, men Nexus 6 sine 6″ føles ikke mer kronglete i hånda enn 5,5″ fra Apple, tvert imot. (Ill.: ITavisen)

Smart design, rå ytelse
Den har riktignok et mer «geeky» utrykk enn HTC One, Sony Xperia Z-serien og Apples mobiler, men det synes vi ikke gjør noe. Dette fordi fronten er så svart og enkel som mulig, og det er jo det man ser på.

Det finnes ingen knapper i front, kun et stort og deilig PenTile RGBG QHD AMOLED-panel på fete 2560 x 1440.

Skjermen kombinert med 3 GB RAM og lynkjappe Android 5.0 er dette arbeidshesten for deg som er ekstra lei av iOS sin måte å multitaske på.

Vi kommer tilbake med en fullverdig anmeldelse av Nexus 6 førstkommende fredag.

Annonse


Annonse