Annonse


Nå er det slutt for Microsofts ARM-nettbrett

Med produksjonsstop av Surface 2 varsler Microsoft noe enda viktigere: Dette for RT-brettene med ARM-brikkesett.

Produktene nesten ingen ville ha
RT-produktene hadde svært begrenset funksjonalitet i forhold til Pro-versjonene med Intel-brikkesett som kan kjøre alle Windows-programmer.

Det svake salget gjenspeiler at folk ikke skjønte poenget med å kjøpe en utgave av produktet med svært begrenset funksjonalitet, spesielt når Windows sin tradisjonelt store styrke er programvare-utvalg.

Les også: Surface RT får ikke Windows 10.

Pro fortsetter å styrke seg
Men det er ikke trist for Microsoft å si farvel til RT, for Surface Pro tjener penger for selskapet nå.

Surface-omsetningen har steget med 24 prosent, noe som betyr at Microsoft har omsatt for 1,1 milliarder dollar.

«Vi produserer ikke lenger Surface 2. De som er ivrige etter å kjøpe Surface bør besøke Microsofts egne butikker, Microsoftstore.com, tredjeparts-forhandlere og forhandlere», forklarer selskapet.

Lunken lansering
«Det er ofte for få Surface 2 i Microsofts nettbutikker, men om det er fordi de er populære eller fordi det rett og slett lages for få vet vi ikke – uansett taper de fortsatt penger på prosjektet.

Dette selv om de har klart å fordoble salget siden samme kvartal i 2012. Likevel må de altså bokføre et tap på 39 millioner dollar (238 millioner kroner) for Surface-brettene. Surface 1 RT er forsatt i salg, men selskapet senket prisen til 299 dollar (1800 kroner),» skrev vi i januar i fjor.

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse