Annonse


Tetzchner: – Derfor valgte jeg Chromium

Tidligere Opera-mann Jon Stephenson von Tetzchner har laget en helt ny nettleser.

Oppdatert.

Vivaldi og Opera
Tetzchner 
sluttet i toppjobben i Opera for fem år siden, og trodde egentlig ikke han kom til å lage en ny nettleser igjen, men så kastet hans gamle selskap ut kodebasen fra Opera – da følte han at han måtte gjøre noe ifølge et intervju gjort av Digi.no.

Navnet på hans nye nettleser er Vivaldi. Nettleseren er basert på Google Chromium som igjen gir liv til søkegigantens forbrukernettleser Chrome.

– Vivaldi er annerledes
Til ITavisen forklarer Tetzchner filosofien bak Vivaldi:

«De fleste nettlesere i dag prøver å være så enkle som mulig. Det er jo greit det, men ikke alle vil ha en begrenset nettleser eller ønsker å laste ned 20 ekstensjoner for å få den funksjonaliteten de ønsker. 

Vivaldi er annerledes. Vi fokuserer på å ha rik funksjonalitet samtidig som vi skal gjøre den enkel i bruk. Vivaldi er også laget i web teknologi, som gjør det mulig for oss å lage et mer dynamisk UI. Vivaldi er en nettleser for de som krever mer fra sin nettleser.»

ITavisen: «Vivaldi bruker motoren til Google, hva er grunnen til det?»

«Helst hadde vi jo ønsket å lage en egen motor, men det ville tatt alt for lang tid. Dermed gjør vi som alle andre og bruker en tilgjengelig motor.

Det virker som Chromium er den mest brukte motoren i dag og den virket dermed som et godt valg. Mozilla hadde også fristet, men det er få som bruker den og dermed er det et spørsmål hvor bra den ville være å bruke for oss. Men det var gode valg og vi valgte det beste for oss.»

Prøv selv
Vivaldi er relativt tidlig i utviklingsfasen, og det kommer derfor mye mer, deriblant:

* Epost
* Synkronisering
* Forbedret tastatur-navigasjon
* Bedre ytelse
* Utvidelser

Last ned en teknisk test av nettleseren.

Grensesnittet skiller seg ut, men kodebasen er velkjent. (Ill.: ITavisen)
Startskjermen er velkjent for alle som har brukt Opera. (Ill.: ITavisen)

 

Kilde:
Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse