Annonse


Derfor oppdaterer ikke Google 1 milliard mobiler

For Android-folket her på ITavisen er hullet neppe et problem, men for veldig mange er det det.

Oppdatert, 13:28:

Som våre lesere med rette påpeker i kommentarfeltet, er det opp til Android-produsentene selv å oppdatere sin Android-versjon, da den ikke er lik den Google distribuerer.

Det er slik at WebView er bakt inn i Android-kjernen i eldre versjoner enn 4.4, og kan derfor ikke enkelt rettes med en mindre oppdatering.

I Android 4.4 og 5.0 er WebView en uavhengig komponent som lett kan oppdateres.

Eldre enn 4.4? Ingen støtte
For sikkerhetsfeilen
som omtales som alvorlig, er luket bort i Android 4.4 og 5.0, verre er det med Android 4.3 som de fleste her nok har byttet ut, men som faktisk er å finne på intet mindre enn 1 milliard Android-mobiler rundt omkring i verden.

60 prosent av verden bruker Android 4.3 eller eldre.

Hva gjør Google? Ingenting.De håper at mobil-produsentene skal tette igjen hullet.

Problemet med Google Android-fragmentering er en ting, at det finnes så mange mobil-produsenter som har sin egen Android-versjon gjør det enda verre og oppdateringstakten treg som sirup.

Hull i viktig komponent
Feilen er å finne i WebView, nettleseren som brukes i apper istedet for å sende brukeren til Chrome. Dette er altså ikke en liten bortgjemt funksjon, men noe som brukes ofte.

«Den berørte versjonen av WebView er eldre enn 4.4. På generelt grunnlag utvikler vi ikke patcher selv, men ønsker dem velkommen slik at vi kan vurdere dem.

Bortsett fra å varsle mobil-produsentene kan vi ikke gjøre noe med en rapport som omhandler versjoner før 4.4», forklarer Google.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse