Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Omtrent slik blir Spartan seende ut. Bildet er heldigitalt, men basert på to lekkede bilder. Nettleseren får støtte for utvidelser, lesemodus og direktedeling til sosiale medier. Dessuten er rammen skjært bort på sidene. (Ill.: Faksimile/Neowin)

Slik er Microsofts nye nettleser

Dette er «Spartan».

Internet Explorer er på vei bort. Spartan er kodenavnet på en ny lettvekt-nettleser til Windows 10 med støtte for utvidelser.

Slik blir Spartan
Det fikk vi vite 30. desember, men den gang manglet snikbildene. Dette er nå på plass takket være Neowin.

Frem- og tilbake-knappene er flyttet ned en rad for å gi fanene mest mulig plass. Helt til høyre finner du en stjerneknapp og et nytt lesemodus som gjør det mer behagelig å lese lengre artikler ved å fjerne uønskede grafikkelementer.

Helt til høyre finner du innstillingene akkurat som i IE 11, Chrome og Firefox – dessuten har Microsoft fått på plass en ny dele-knapp (epost og sosiale tjenester) og en mappe.

Spartan. (Ill.: Faksimile/Neowin)

IE 11 i Windows 7. (Ill.: ITavisen)

Ingen ramme på sidene
Nettleservinduet har ingen ramme slik at innholdet får skinne.

Neowin har såvidt fått testet nettleseren, og kan ikke konkludere med at den kjappere enn andre nettlesere, men de påpeker at de opplevde den som kjapp.

Større endringer
Noe som muligens skuffet en del brukere er at vi først meldte at Trident, motoren som tegner nettsider i IE, ikke forsvinner. 

Neida, Trident forsvinner ikke, men den blir drastisk endret i Spartan. Også denne avsløringen kommer fra Neowin.

 

Kilder:
Neowin
Neowin

Stikkord: spartan, windows 10