– Hva, Cortana på iPhone?!

Trolig kommer Microsofts personlige assistent Cortana til mer enn bare Microsoft-produkter som Xbox One og Windows 10.

Viktig for merkevaren
Selskapet skal vise frem
assistenten Windows 10-skrivebordet 21. januar. I den forbindelse er Winbeta ganske så sikre på at hun også kommer til Android og iOS også.

Windows Phone er milevis unna iOS og Android sin markedsandel.

Annonse

Microsoft har nok vært klar over en god stund allerede at de muligens aldri kommer til å klatre til topps som en av de største mobil- og OS-produsentene på nettbrett og mobil, men hva med tjenester?

Folk må forbinde Microsoft som et selskap med tjenester og produkter de ikke kan leve uten.

En forlokkende tjeneste?
Vi tror som Winbeta at Microsoft ikke bare har innsett dette, men kommet over skuffelsen, og funnet ut at det beste de kan gjøre nå er å levere en tjeneste så god at den får folk interesserte i produkter som Windows Phone og Windows igjen.

Men det kan også være riktig medisin for å få folk til å kjøpe en Windows 10-maskin:

«Utfordringen med å gjøre Cortana tilgjenglig overalt er at hun kun finnes på én mobil-plattform, og det er plattformen som er minst populær av de tre store.

Majoriteten av Windows-brukere er på iOS og Android. Å få disse til å oppgradere til Windows 10 blir vanskelig.

Ved å lansere Cortana på rivaliserende plattformer gis Windows-brukere en bedre grunn til å oppgradere da de vil ha det noen kaller Windows 10 sin beste funksjon på som en app på smartmobilen sin, selv om det ikke er en Windows Phone,» skriver Winbeta.

Altså: Sett en påminnelse i Windows 10, og få den lest opp på mobilen, eller omvendt. Jo, kanskje er dette hostesaften Windows-økosystemet trenger.
 

Kilde:
Winbeta

Annonse
Annonse