Annonse


Her står «hackeren» frem

Det var en svært liten hyggelig affære for mange å sette opp sin nye Xbox One eller Playstation 4 denne julen.

Ødelagt spill-jul for mange
For det som skulle være lek og moro ble til irritasjon og skuffelse for svært mange 25. desember – hackere hadde nemlig vært på ferde igjen, noe som gjorde det umulig for mange å logge seg på Xbox Live og Playstation Network.

Disse to tjenestene har ansvaret for all nedlasting og flerspiller-moro, så fungerer ikke dette, er ikke boksene mye til underholdning.

Ikke dårlig samvittighet
Men kanskje mer overraskende enn at plageånder angriper kommersielle tjenester, er at en av
«hackerne» har valgt å stå frem i et intervju med britiske Sky News.

Annonse


Til nyhetskanalen forteller «Ryan» fra Finland at han ikke følte seg særlig dårlig etter at han tvang «barn til å stoppe å spille og istede bruke tid med familien».

Unge sabotører
Hackeren innrømmer at mye er grunnen til at de angriper tjenestene er at de ser angrepene som et spill, og at mye moroa for dem ligger i å organisere bedre angrep enn andre grupper.

Flere av hackerne i gruppen som kaller seg «Lizard Squad», er under 20 år, og har tilgang til 100 000 Linux-servere som våpen mot Sony og Microsoft.

Det nylige angrepet mot Sony og Microsofts spill-tjenester ble gjort av tre personer.

– Sikkerheten er for dårlig
De forsvarer aksjonen for å gjøre verden oppmerksomme på hvor dårlig, ifølge dem, sikkerheten til selskapene er.

«Om de ikke kan forsvare seg mot angrep på kjernevirksomheten så mener jeg at de ikke gjør stort med den generelle sikkerheten, men kundene gir disse folkene kredittkortene sine og slikt.

Jeg må innrømme at dette er et et slags spill for oss. Jeg er fullstendig klar over at det er litt uetisk,» forklarer «Ryan».

 

Kilde:
Sky News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse