Annonse


Sony-hackerne truer kino-publikum med terror

Sony, selskapets innleide sikkerhetsselskap og FBI har enda ikke klart å finne ut hvem som stod bak det massive Sony Pictures innbruddet.

Truer de som ser komedie med terror
Hackerne fra 
GOP («Guardians of Peace») truer nå med terror-aksjoner, og advarer verden mot å gå på kino for å se «The Interview», en komedie med Seth Rorgen om to fyrer som stikker til Nord-Korea for å ta livet av landets diktator. 

«Husk 11. september 2001», står det blant annet å lese i trusselbrevet. GOP omtaler også Sony som grådige, ønsker likestilling og hevder Sony Pictures-toppsjef Michael Lynton er kriminell.

Les også: – Derfor hacket vi Sony Pictures.

Homeland Security tror ikke noe vil skje
Til Hollywood-bransjeavisa Variety sier amerikanske sikkerhetsmyndigheter at de ikke tror personene som har publisert trusselbrevet mener alvor.

De presiserer at de fortsatt analyserer informasjonen. Samtidig har LAPD varslet at de tar trusselen på alvor, og at de derfor følger ekstra godt med på kinoer. Filmen hadde premiere i LA forrige uke, mens premieren i New York nå er avlyst som følge av trusselen.

Les også: Ble Sony Pictures hacket av GOP i februar?

Sony advarer pressen
Samtidig som hackerne tar sin agressive tone til et nytt nivå, er også Sony ute med broddene sine. 

I et brev fra Sonys advokat David Boies, sendt til blant annet New York Times og Bloomberg, advarer selskapet avisene mot noen som helst form for kontakt med informasjon som stammer fra hackerne.

Om avisene bruker slik informasjon, advarer Sony at publikasjonene vil bli holdt ansvarlig for eventuell skade som måtte ramme dem.

Informasjonen sjålet fra hackerne avslører ikke bare svært slett nettsikkerhet, men også piktante epost-samtaler mellom toppsjefene.

 

Kilder:
The Verge
Businessweek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse