Annonse


– Jeg har bevist at Uber ikke er skadevare

Personvernproblematikken rundt Ubers app til Android er kraftig opphauset. Det hevder The Next Web’ Owen Williams.

Bruker ikke tilgangene
For selv om Android-utgaven av appen ber om svært utbredt tilgang til Android-mobilen din, er ikke dette det samme som at den faktisk tar i bruk alle mulighetene – slik oppsummerer Williams kritikken mot Ubers Android-app.

Og Williams har faktaene på sin side i denne saken, for han har selv logget nettverkstrafikken til appen, og funnet at den ikke grafser til seg SMS-ene dine.

– Dette gjør Uber-appen
«
Uber sender tilbake informasjon om hvor du befinner deg, mobilnummer og epost-adresse, helt som ventet. Det sendes også informasjon om mobilen, som modell-nummer, OS-versjon og serienummeret til enheten.

Annonse


Dette er informasjon som er uhyrlig nyttig for utviklere slik at de kan feilsøke feil i appen.

Jeg så ikke en eneste gang at Uber sendte tilbake mer detaljert informasjon enn dette, og definitivt ikke SMS-logg eller samtalehistorikk.»

Google må rydde opp
Uansett hva Uber apper gjør eller ikke gjør er det også et faktum at Googles personvernsystem er svært forvirrende – om ikke hadde vi ikke trengt tjenester som dette.

For hva er vel poenget med at appene sier de har tilgang til en haug med informasjon den kanskje aldri kommer til å dra nytte av, men som bare skremmer brukerne? Det tjener ingen på.

 

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse