Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ubers Android-app (og mange andre Android-apps) krever en haug med spesial-tillatelser, men bruker dem ikke, så hva er da poenget? Google må rydde opp. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Jeg har bevist at Uber ikke er skadevare

– Bare tull.

Personvernproblematikken rundt Ubers app til Android er kraftig opphauset. Det hevder The Next Web’ Owen Williams.

Bruker ikke tilgangene
For selv om Android-utgaven av appen ber om svært utbredt tilgang til Android-mobilen din, er ikke dette det samme som at den faktisk tar i bruk alle mulighetene – slik oppsummerer Williams kritikken mot Ubers Android-app.

Og Williams har faktaene på sin side i denne saken, for han har selv logget nettverkstrafikken til appen, og funnet at den ikke grafser til seg SMS-ene dine.

– Dette gjør Uber-appen
«
Uber sender tilbake informasjon om hvor du befinner deg, mobilnummer og epost-adresse, helt som ventet. Det sendes også informasjon om mobilen, som modell-nummer, OS-versjon og serienummeret til enheten.

Dette er informasjon som er uhyrlig nyttig for utviklere slik at de kan feilsøke feil i appen.

Jeg så ikke en eneste gang at Uber sendte tilbake mer detaljert informasjon enn dette, og definitivt ikke SMS-logg eller samtalehistorikk.»

Google må rydde opp
Uansett hva Uber apper gjør eller ikke gjør er det også et faktum at Googles personvernsystem er svært forvirrende – om ikke hadde vi ikke trengt tjenester som dette.

For hva er vel poenget med at appene sier de har tilgang til en haug med informasjon den kanskje aldri kommer til å dra nytte av, men som bare skremmer brukerne? Det tjener ingen på.

 

Kilde:
The Next Web

Stikkord: personvern, samferdsel, uber