Annonse


Har Intel endelig løst passordproblemene våre?

Intel ønsker å etablere en standard for biometri-passord. Programvaren som blir en del av denne standarden kommer i år.

Samarbeider med datterselskap
Dette skal de gjøre i samarbeid med antivirusselskapet McAfee, som er et datterselskap.

Det er igjen Kirk Skaugen som avslører de spennende planene, samme person som igår avslørte at selskapet tror mini PC-er med HDMI-tilkobling blir en hit neste år.

Skal også støtte nettsider
– Din biometri eliminerer behovet for å skrive et passord for å logge inn i Windows, og etterhvert vil dette også gjelde de nettsidene du besøker, forklarte Skaugen.

Skaugen ville ikke si hvilke typer biometri selskapet ønsker å fokusere på, men til CNBC avslørte han tidligere denne måten at selskapet skal satse på ansiktsgjenkjenning (alle bærbare har et webkamera, så dette er logisk).

Fingerscanner på PC floppet
Vi som har fulgt med noen år vet at det før 2010 ble satset på fingerscannere på Windows PC-er, men det hele døde etter kort tid og det ble aldri noen standard å ha dette på bærbare eller stasjonære.

Nøyaktig hvorfor vet vi ikke, men vi vet at Microsofts fingerscanner lansert i 2004, ikke er offisielt støttet i Windows 7.

Enda har ingen løst passordproblemene på en PC. Dette er på tide. Vi får håpe Intel kan lage en standard som alle blir med på, om den er god nok.

Rezence er neste-generasjon trådløs lading
Intel satser også på trådløs lading av mobile produkter, og en trådløs skjermstandard drevet av WiGig (Wireless Gigabit Alliance).

Denne nye lademetoden (Rezence) skal visstnok introduseres i nye bærbare maskiner som lanseres neste år samtidig med lanseringen av en ny CPU døpt Skylake (6. generasjon Core-CPU).

 

Kilde:
PCWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse