Annonse


Samsung tar Apples funksjon helt ut

Samsung tar Apples «Continuity» mye lenger.

Tar etter, igjen
Samsung er svært gode på paneler, men er sjelden først til ballen når det kommer til netttjenester og programvare.

Først lanserte Apple Passbook, Healthkit og Homekit, så kom Samsung i etterkant med sine varianter Wallet, Digital Health och Smart Home.

Dette ser nå ut til å endre seg, for selv om de ikke var først med grunnideen, er deres Continuity-konkurrent svært ambisiøs.

Annonse


Les også: Dette gjør ikke Apple.

(Ill.: Samsung)

Vil konkurrere mot Continuity også
Nå er de klare til å vise frem alternativer til iBeacon (et system som oppdager at mobilen din er i nærheten, f.eks. på et kjøpesenter får man opp butikkens egen app), og Continuity som får iOS og OS X til å samarbeide om epost, dokumenter, SMS og innkommende samtaler.

Samsung har døpt Continuity-funksjonen Flow, mens iBeacon-systemet heter Proximity.

Slik forklarer Samsung Flow
«Mennesker idag bruker flere typer enheter for sine daglige gjøremål: Mobiler, nettbrett, bærbare, smartklokker, TV-er og mer, men måten vi jobber på er fortsatt enhets-sentrisk.

Vi bruker fortsatt en applikasjon, i en enhet, med data som er låst til en applikasjon og enhet. Utviklere har jobbet hardt med å takle dette problemet med å hente ut kraften fra skyen.»

«Med Flow kan du finne en restaurant på mobilen, og sømløst sende den til din Gear S for å navigere mens du går.» (Ill.: Samsung)

For utviklere også
Samsung ønsker å åpne opp Flow-rammeverket slik at alle kan utvikle for det:

«Selv om Samsung Flow fungerer i mange eksisterende applikasjoner, vil private utviklere kunne bruke Flow-utviklertesten til å direkte integrere sine applikasjoner med Flow.

Med bare noen få linjer med kode kan utviklere bestemme hvilke data som deles gjennom enhetene.»

Livet er databasert
«
Sky-basert synkronisering lar oss sende data, men dataene er rett og slett sluttproduktet av våre aktiviteter. På mange måter er det ikke annerledes enn å lagre arbeid på en USB-stikke.

Til nå har utviklere manglet en samlende måte å virkelig la sine bruker jobbe på tvers av enheter, plattformer og applikasjoner sømløst.

Med Samsung Flow er denne muligheten innenfor rekkevidde til enhver utvikler på en måte som er sammenhengende for brukeren, og som sømløst integrerer arbeidsflyten OS-et leverer.»

Flow minner om Apple Continuity på visse områder, men virker langt mer ambisiøst. (Ill.: Samsung)

 

Kilde:
Samsung
Samsung

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse