Annonse


Tim Cook: – Jeg er stolt av å være homofil

I et åpent brev publisert hos Bloomberg Businessweek, avslører Tim Cook at han er homofil. 

Hardhudet toppsjef
«Det har gjort meg like hardhudet som et neshorn», skriver han, og presiserer at kan komme godt med når man leder et selskap som til de grader analyseres.

«Gjennom hele mitt yrkesaktive liv har jeg prøvd å opprettholde et grunnleggende nivå av privatliv. Jeg kommer fra beskjedne røtter, og jeg ønsker ikke å trekke oppmerksomhet til meg selv.

Apple er allerede en av de mest nøye overvåket selskapene i verden, og jeg liker å holde fokus på våre produkter og de ​​utrolige tingene våre kunder oppnå med dem,» innleder Cook i artikkelen publisert idag.

Føler et ansvar
Men Cook har stor respekt for Dr. Martin Luther King, og siterer ham i brevet: «Livets mest vedvarende og presserende spørsmålet er: «Hva er det du gjør for andre?».

«I mange år har jeg vært åpen med mange mennesker om min seksuelle legning. Mange kolleger hos Apple vet at jeg er homofil, og det ser ikke ut til å gjøre en forskjell i måten de behandler meg.

Selvfølgelig har jeg hatt hell å jobbe i et firma som elsker kreativitet og innovasjon, og vet det kan bare blomstre når du omfavne folks forskjeller. Ikke alle er så heldige.»

Videre skriver Cook at han ikke ser på seg selv som en aktivist, men at om hans åpenhet rundt sin egen seksualitet kan hjelpe andre som føler seg alene, så er det «verdt det i forhold til mitt eget privatliv.»

 

Kilde:
Bloomberg Businessweek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse