Annonse


Gratis nett over hele verden

Som så ofte ellers kom vi over det mens vi skannet utenlandske nettsteder for IT-nyheter. Og også denne gangen tenkte vi: «Det gjelder nok ikke nordmenn».

Bare for London-turister?
Men sannelig, det gjorde det! Et tilbud som ved første øyekast så ut til å gjelde bare turister i Storbritannia gjelder faktisk store deler av verden. Også Oslo, skulle det vise seg.

Men det er jo alltid en hake ved «gratis», og dette gangen gjelder det kortet ditt. Har du bare vanlig bankkort, gjelder ikke tilbudet om gratis wifi over store deler av verden.

Lista over byer og land er rikholdig. (Ill.: Tore Neset/ITavisen)

Må ha MasterCard
Du kan gå direkte til The Cloud eller du kan skaffe deg MasterCard (som har avtale med The Cloud), et kort som banken din gjerne utsteder mot et årlig gebyr (som kan variere).

I begge tilfeller vil du kunne koble deg på trådløse aksesspunkter på en lang rekke brukersteder verden over.

Registrer deg og last ned app
Det første du må gjøre , er å registrere deg  med navn, e-postadresse, postnummer og kortnummer.

Deretter laster du ned appene, for eller fra The Cloud eller MasterCard Priceless London (Android, iOS). Alternativt en av appene for de andre byene – de fungerer også andre steder.

Vasser i «hotspots»
Det er ikke sikkert du får tilgang med én gang når du prøver å logge deg inn med e-postadressen du registrerte på webben først.

Selv måtte vi faktisk vente noen dager før vi fikk «napp». Men plutselig kom brukerstedene rundt oss ved kontoret i Oslo sentrum opp.

Masser av brukersteder dukker opp i appen når du først er inne. (Ill.: Tore Neset/ITavisen)

Gratis likevel
Vi tok oss en tur til Oslo S, der det er svært mange MasterCard-brukersteder. Flere av dem har allerede gratis nett, så du trenger selvsagt ikke ikke The Cloud eller Priceless for å få det akkurat her.

Men også da vi gikk inn via appen og Priceless/MasterCard-kontoen, fikk vi nett med én gang, uten å måtte få brukernavn og/eller passord i kassa (som du må enkelte steder, men ikke alle). Veldig praktisk!

Tidsbegrensning?
Underlig nok slapp vi ikke inn igjen på steder vi nylig hadde vært.

Om det var en teknisk feil eller om de faktisk har lagt inn en tidssperre for å hindre at folk bruker nettet i timevis, vet vi ikke. Uansett hadde vi ingen problemer med å surfe videre på et nytt brukersted fem meter unna.

Må gå via app
Men vi måtte aktivt logge oss av det ene for å få opp det andre. Det trådløse nettet må altså gå via appen og brukeropplysningene som ligger om deg i den. Det holder ikke bare å velge det fra lista over nettverk på telefonen din.

Vi har ikke prøvd om dette fungerer i utlandet. Hos Eurocard i Norge (som også representerer MasterCard) hadde de aldri hørt om tilbudet.

Mesteparten av verden
Du kan kanskje ikke forvente å få gratis nett på alle MasterCards brukersteder, men en komplett liste over hvilke land og byer det fungerer i finner du HER (klikk på «Cities» øverst i høyre hjørne).

Flere nettleverandører kommer opp når du velger et brukersted. Velg «Cloud Free WiFi», så trenger du ikke å forholde deg til roaming-avtaler. (Ill.: Tore Neset/ITavisen)

Som det framgår av lista fungerer det i store deler av Europa, USA, Latin-Amerika og Karibia.

Om du skifter ut Norge med for eksempel Singapore, får du opp store deler av Asia også (men det er usikkert om dette virker for norske brukere)

Joda, de vil tjene på deg
For de som synes dette blir vel mye reklame:

The Cloud driver neppe veldedighet, og det ligger kommersiell verdi bare i at du gir fra deg opplysninger om deg selv.

Og hensikten med MasterCard-tilbudet er nok både å kapre nye MasterCard-brukere og å trekke kunder til butikker og kafeer som tar kortet.

Så selv om nettet er gratis, er det som så ofte ellers noen som prøver å tjene penger på deg.

Oppdatert 27. oktober 2014 kl. 13:05: Som flere lesere har påpekt (se kommentarfeltet under), er MasterCard-tilbudet i praksis det samme som The Clouds standardtilbud. Vi er i hvert fall ikke i stand til å se noen umiddelbar forskjell på å bruke The Clouds standardapp og MasterCards variant.

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse