Annonse


Er dette «Bendgate 2»?

La det være sagt med én gang: I kjølvannet av den mye omtalte bøye-skandalen (populært kalt «Bendgate)») dukket det opp en rekke åpenbart falske «lomme-bøyinger» av iPhone 6. Så viste det seg at bare ni tilfeller hadde blitt rapportert inn til Apple.

«Skandalen» avblåst
Dermed ble «skandalen» så godt som avblåst, og vi skal derfor være forsiktige med å viderebringe lignende sjokkmeldinger som påstår at Apples nye telefoner har alvorlige problemer.

Men likevel: Denne er såpass ekstrem og påståelig (og foreløpig ikke avkreftet) at vi velger å skrive om den likevel.

– Tok fyr og  bøyde seg
Philip Lechter er en velkjent taler og rådgiver for næringslivet i USA. Etter et besøk på universitetet i Arizona sammen med sin kone og sju år gamle sønn den 11. oktober opplevde han etter eget utsagn at hans iPhone 6 (ikke Plus denne gangen)  tok fyr i lomma og bøyde seg (se video under artikkelen).

Rickshaw-velt
De tre kjørte med en sykkelrickshaw da føreren plutselig mistet kontrollen og veltet delvis, men ikke så mye at Lechter-famlien falt ut.

Lechter merket sterk varme i det ene beinet. Deretter luktet han røyk.

– Plutselig gikk det opp for meg
Først trodde han det var rickshawen som hadde tatt fyr, men etterhvert gikk det opp for ham hva som hadde skjedd.

– Plutselig slo det meg: Telefonen var i lomma mi. På en eller annen måte hadde rickshaw-veltet ført til at min nye iPhone hadde bøyd seg i frontlomma og tatt fyr, skriver Lechter på sin blogg.

Brannsår og sykmelding
Da seansen var over, fant Lechter det best å oppsøke lege.

Legen kunne konstatere et 11.5 x 10.5 cm brannsår på Lechters høyre bein. Selve såret er klassifisert som 2. gradsforbrenning, mens området rundt blir beskrevet som 1. grad.

Lechter ble sykmeldt i noen dager med beskjed om å holde seg i ro, være nøye med hygienen og spise smertestillende tabletter.

Stor skepsis
Historien har blitt gjengitt i flere aviser, blant dem The IndependentDaily Star og International Business Times.

I kommentarfelter både under artiklene og i tråder under Facebok-delinger er skepsisen stor.

Mange tror rett og slett ikke på historien og hevder Lechter har funnet på den for å sverte Apple, enten på egne vegne eller på oppdrag fra Samsung, Sony eller Android-lobbyen.

– Uhyre sjeldent
Andre påpeker at ingen ville ha skrevet om denne om det gjaldt en Android-telefon.

Og atter andre mener at det her er snakk om sammenfallende omstendigheter som er ekstremt sjeldne, og at det dermed ikke er noen særlig fare for at andre kan oppleve det samme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse