Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft har store ambisjoner med Windows 10. Alle kan teste en beta-versjon av OS-et allerede nå. Den endelige versjonen kommer våren neste år. (Ill.: Microsoft)

Derfor ble navnet «Windows 10»

Microsoft-ansatt røper den egentlige grunnen.

Det er nok mer enn kodeproblemer som er årsaken til at Microsoft har døpt sitt kommende operativsystem Windows 10 istedet for Windows 9.

Windows 8 ble Windows 9
Den ferskeste versjonen av Windows har versjonsnummer 8.1, men er i realiteten nærmere Windows 9 enn 8. Dette kan være en av årsakene til at Microsoft hopper over
«Windows 9».

Det er Windows-markedsføringssjef Tony Prophet som har snakket med Business Insider, og som avslører litt mer informasjon om navnetvalget.

Prophet avslører også at «Windows 10 Technical Preview» har blitt lastet ned en millioner ganger siden lanseringen for to uker siden.

Store ambisjoner
Men det er nok ikke bare fordi Windows 8 fikk en rekke større oppdateringer som er årsaken til det nye navnet, for navnet gjenspeiler også Microsofts gigantiske ambisjoner med den nye versjonen.

«Windows 10 kommer ikke til å være en inkrementell oppdatering fra Windows 8.1. Windows 10 er et veldig viktig steg.»

Vi prøver å lage en plattform, ett økosystem som forener mange enheter fra små Internet of Things-enheter, til nettbrett, mobiler, PC-er og til slutt Xbox,» forklarer Prophet til Business Insider.

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: windows 10