Annonse


Safirglass-produsent konk

I november i fjor kunngjorde det amerikanske selskapet GT Advanced Technologies stolt at de hadde gjort en avtale med Apple om å lever safirglass.

Fabrikken ikke ferdig
Dette skjedde i kjølvannet av en rekke spekulasjoner (mange av dem svært skråsikre) om at den kommende Apple-telefonen iPhone 6 ville ha et slikt nær uknuselig glass over skjermen.

Men da iPhone 6 omsider kom 9. september, viste det seg at den ikke hadde safirglass likevel. GT kunne nemlig allerede i august fortelle at de ikke ville rekke å bli ferdig med fabrikken i Arizona de skulle bygge sammen med Apple for å produsere glasset.

Sank drastisk i verdi
Som ellers når selskaper ikke klarer å levere, reagerte markedet nådeløst.

Mens selskapet på fredag var verd 1,5 milliarder dollar (om lag 9,7 milliarder norske kroner), ligger verdien i dag på fattige 175 millioner dollar (om lag 1,1 milliarder kroner).

Søker konkursbeskyttelse
Nå søker selskapet om konkursbeskyttelse under de såkalt Chapter 11-bestemmelsen i amerikansk rett.

Det betyr at selskapets gjeld overstiger verdiene.

Håper på nytt liv
– Dette betyr ikke at vi gir oss. Tvert i mot gir det oss muligheten til å fortsette med vår forretningsplan på sterkere grunnlag, opprettholde vår varierte virksomhet og forbedre regnskapet vårt, sier direktør Tom Gutierrex i en melding til investorene.

Selskapet har fortsatt 551 millioner kroner igjen i kassa og håper nå å få kreditorene med seg på en refinansieringsplan.

Kilder:
Investor.gtat.com
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse