Annonse


Pass på før du tester Windows 10

Da vi fredag i forrige uke omtalte prøveutgaven av Windows 10, skrev ITavisen-leser Anders Søgaard følgende i kommentarfeltet under artikkelen:

Registrerer alt du gjør
Tror ikke de som tester Windows 10 har lest EULA´en.. ellers hadde de fått med seg at MS registerer hva som blir skrevet/sagt i applikasjoner og sendt tilbake til MS.. men andre ord keyloggers og samtalene dine i skype blir tatt opp… have a nice test sier jeg bare.

Søgaard hadde utvilsomt rett. For flere med ham har oppdaget at Microsoft registrerer nærmest alt du gjør, og at det faktisk står svart på hvitt i brukervilkårene du må godkjenne før du får prøve.

Svar fra Microsoft
Britiske The Register konfronterte Microsoft med dette, og fikk dette svaret:

Med Windows 10 sparker vi i gang det største, kollektive samarbeidsprosjektet noensinne. Dette vil endre måten vi bygger og leverer Windows på. Brukere som takker ja til å delta i Windows Insider-programmet og dermed teste Windows 10 Technical Preview velger selv å forsyne oss med data og tilbakemeldinger for å hjelpe oss å skape den best mulige Windows-opplevelsen for våre kunder.

Ingen detaljer
Hvilke opplysninger det er snakk om, går ikke Microsoft inn på i detalj. De sier heller ikke noe om grunnen til at de samler inn slik informasjon, og hva de har tenkt å bruke den til.

Men de gjør det klart at det også kan dreie seg om privat informasjon.

Navn, adresse og nettbruk
I et eget dokument om personvern og Windows 10 Technical Preview står det:

Når du skaffer deg, installerer og bruker programmet, samler Microsoft inn informasjon om deg, dine enheter, programmer og nettverk, og din bruk av disse enhetene, applikasjoner og nettverk. Eksempler på data vi samler inn er navn, e-postadresse, preferanser og interesser; surfing, søk og filhistorie; telefonsamtaler og SMS-data.

Med andre ord er det nok best å tenke seg grundig om før du blir gratisarbeider for Microsofts utviklingsavdeling.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse