Annonse


Han tør ikke skyte deg

Om du sitter på sensitiv informasjon om mafiaen, NSA, PST eller maktpersoner i stat, kommune eller næringsliv kan det være greit å tegne en livsforsikring.

Ødeleggende tiltak
Vi skal på ingen måte påstå at myndigheter eller andre i Norge noen gang vil true en varsler på livet.

Men det kan jo tenkes at det settes inn andre og mindre dramatiske, men ikke desto mindre ødeleggende tiltak mot deg. Som bøter, fengsel eller utestengelse fra skole og arbeidsliv.

Uansett er det greit å ha et ris bak speilet, i tilfelle du blir forfulgt av noen du vet noe om. Og som ikke ønsker at du skal plumpe ut med det.

Det er her Dead Man Zero (dyplenke til Onion-server – krever TOR-tilgang) kommer inn.

Dead Man Zero markedsfører seg med Jack Bauer, helten fra «24»-serien… (Ill.: wntxyw6zdeos7ag6.onion)

Jevnlig innloggingssjekk
Den nye nettjenesten lover at om noe skulle tilstøte deg, så vil de lekke alt du har lagret hos dem til nettet.

For å bevise at alt står bra til, må du logge deg inn ved jevne mellomrom. Om du ikke melder deg, går alarmen og dermed materialet ut på nettet.

– Prisverdig, men risikabelt
– Så hva om noe hender deg? Spesielt om du prøver å gjøre en god gjerning som å varsle om noe som er galt i samfunnet eller hos myndighetene. Det bør få konsekvenser om du blir skadet, fengslet eller til og med drept for å gjøre samfunnet en prisverdig, men risikabel tjeneste, heter det i reklameteksten.

Kanskje ikke så smart likevel?
Det har tidligere blitt påstått at selve sjefsvarsleren Edward Snowden har en slik «dødmannsknapp», som sikkerhet mot å bli kidnappet av amerikanske agenter i Moskva.

Men eksperter sier at det i så fall kanskje ikke er så smart, fordi han i så fall ville ha stått i fare for å bli bortført eller skadet av folk som ønsker at det sensitive materialet kommer ut.

Koster 700 kroner
Uansett kan vi ikke gå god for at Dead Man Zero virkelig fungerer, at de oppbevarer materialet trygt og at de reagerer raskt om ulykken skulle være ute.

Sikkert er det likevel at de ønsker å tjene en liten slant på dette. For om du vil sikre deg på denne måten, koster det 0,30 Bitcoin (anonyme folk tar selvsagt bare betalt i virtuell valuta) – om lag 746 kroner etter dagens kurs.

Kilde:
Motherboard

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse