Annonse


– Det er jo fortsatt en iPhone

iPhone 6 og iPhone 6 Plus kommer ikke til Norge før 26. september.

Men allerede nå har amerikanske anmeldere fått kloa i de nye Apple-telefonene.

Her er de foreløpige dommene:

– Fremdeles en iPhone
The Verge skriver blant annet om iPhone 6:

– Av mange grunner, fra kameraet til app-økosystemet til maskinvaren i seg selv, er iPhone 6 en av de best smarttelefonene på markedet. Kanskje til og med den beste. Men det er fremdeles en iPhone. Altså den samme greia som Apple nå har laget i sju år. En fantastisk god iPhone, men likevel en iPhone tvers igjennom.

De gir ni av ti mulige poeng, og trekker fram kameraet, skjermen, ytelsen og batteritiden som de beste tingene.

Stygge striper
Mens dårlig tilpasning til den større skjermen, merkelige og stygge streker på baksiden og kameralinse som stikker ut (og som Apple har blitt beskyldt for å manipulere vekk på produktbildene sine) blir notert på den negative siden.

Om iPhone 6 Plus skriver samme nettsted dette:

– iPhone 6 Plus er noe helt annet
– Det finnes ingenting her som ikke konkurrentene gjør med sine store telefoner. Spesielt Samsung tøyer grensene med sin S-penn og mulitapp-funskjoner. Likevel er pakken som helhet for god til ikke å bli lagt merke til. Den mindre iPhone 6 føles akurat som det den er, en naturlig etterfølger til iPhone 5. iPhone 6 føles som noe helt annet. Om de skrur litt til på programvaren og får litt kjærlighet fra kloke utviklere skal du se at dette kan bli min hovedmaskin. Det er jo like mye en iPad som en iPhone, konkluderer de.

Merkelig knapp
Også Plus-varianten blir berømmet for et knallgodt kamera, en god skjerm og sterkt utvidet batteritid i forhold til foregående telefoner.

På den negative siden nevnes behovet for veske, at iOS kan være litt ustabilt, at de færreste apper er tilpasset skjermstørrelsen på 5,5 tommer og en merkelig «lim inn»-knapp på tastaturet som ingen skjønner noe av.

– Både stor og brukervennlig
Konkurrenten CNet Mener at iPhone 6 klarer å kombinere større skjerm med god brukervennlig og et vell av nye funksjoner som er egnet til å tilfredsstille enhver smak. Samtidig setter de sin lit til at betalingssystemet Apple Pay skal revolusjonere kjøp via mobil.

I likhet med The Verge berømmer de skjermen og kameraet. Samtidig noterer de seg bedre hastighetsytelse både på WiFi og 4G.

– Ikke bedre batteri
Batterikapasiteten er de derimot ikke fullt så fornøyd med. Selv om den rent spesifikasjonsmessig skal være bedre, viser CNets uavhengige målinger at den ikke er bedre enn forgjengeren i så måte.

Når det gjelder iPhone 6 Plus, så synes de det beste ved den er at du kan kjøpe deg en iPhone 6, spare penger og få akkurat den samme telefonen med mindre skjerm…

– Beste valget for folk flest
Engadget skriver dette om iPhone 6:

– Selv med en litt større skjerm, forblir iPhone behagelig å holde i. Med rask ytelse, en stor skjerm, et elegant nytt design og en sårt tiltrengt programvareoppdatering, er det en av de beste smarttelefoner du kan kjøpe akkurat nå. Vi skulle ønske den hadde samme lange batterilevetid som iPhone 6 Plus (for ikke å nevne optisk bildestabilisering), men selv uten dette er iPhone 6 fortsatt det beste valget for folk flest.

Slik velger du
Om iPhone 6 Plus mener de dette:

– iPhone 6 Plus er vanskelig å bruke med én hånd, og føles i tillegg mindre behagelig enn telefoner av tilsvarende størrelse. Likevel: I bytte får du mer av en iPad-lignende brukeropplevelsen på en mye mindre enhet. Den har også bedre batterilevetid enn den mindre iPhone 6, så vel som et bedre kamera. Ha det i bakhodet når du skal bestemme deg for hvilken av de to enhetene du skal kjøpe.

– Ikke først, men best
Den britiske skuespilleren Stephen Fry har i mange år vært det mange lett foraktfullt kaller Apple-«fanboi».

På tross av at han nok kan regnes som dundrende inhabil, har han fått i oppdrag av den britiske avisa The Guardian å skrive om telefonene.

Ikke overraskende er han overstrømmende positiv.

– Å være først er ikke poenget, men å være best, er hans jublende konklusjon.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse