Annonse


Se Windows 9 i aksjon

Det har ikke akkurat mangletsnikbilder og lekkasjer når det gjelder Windows 9, som eter alt å dømme skal avdukes 30. september.

Godt bilde
Allerede nå er det imidlertid mulig å skaffe seg et godt bilde av hvordan den nye versjonen av Windows med kodenavn «Threshold» blir.

Den tyske nettsiden Winfuture.de har nemlig fått tilgang på ferske bilder og videoer som viser det nye operativsystemet fra Microsoft i detalj.

Før-prøveversjon
Det dreier seg om en såkalt «pre-preview build», altså en før-prøveversjonen. Nærmere besemt Version 9834, som var ferdig 8. september.

Dermed er det ikke sikkert at den ferdige versjonen, som ifølge ryktene skal være klar først i april 2015, blir lik den du ser her.

Startmeny og multi-desktop
Det mest oppsiktsvekkende er kanskje den nye startmenyen, som til manges irritasjon har vært fraværende i Windows 8 og 8.1 (startknappen kom tilbake, men det var liksom ikke nok…).

 I en oppdatering som kommer til 8.1 blir den riktignok innført igjen, mend ette er trolig bare en forsmak på det som skal gjennomføres helt i Windows 9.

Ellers er det nytt at Windows 9 får mulighet for multi-desktop. Det vil si at du kan kjøre med flere skrivebord samtidig og veksle mellom dem etter behov.

Microsoft ser også ut til å innføre et globalt varslingssystem som ligner det man har i OiS/OS X og Android (se nederste video).

Her er den nye startmenyen:
 
 
Her der den nye multi-desktopen:
Her er det nye globale varslingssystemet:

Flere videoer på Winfuture.de

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse