Annonse


Først tømmer de lommeboka di

Amazon kjøpte nylig det sosiale spillnettverket Twitch for et beløp som tilsvarer seks milliarder norske kroner. Nettstedet har mer enn 50 millioner brukere.

Falske tilbud
Nå hevder sikkerhets- og antivirusselskapet F-Secure at en såkalt Twitch-bot (automatisk opprettet konto) prøver å lure penger fra brukerne.

En bekymret bruker har informert F-Secure om at en slik konto bombarderer flere kanaler der spillerne kommuniserer med hverandre med falske tilbud om våpen i Counter-Strike og andre produkter som koster penger.

Skummel lenke
Dette skjer gjennom en lenke til et Java-program. Dette programmet spør om brukeren e-postadresse, samt om tillatelse til å publisere navnet.

De som biter på, får følgende melding:
 

Congratulations, you have joined this week’s raffle. We will contact you by e-mail if you win!
(Gratulerer, du har blitt med denne ukens pengespill. Vi vil kontakte deg via e-post hvis du vinner!)

Hel liste med ugjerninger
Deretter setter programmet i gang å gjøre ugagn.

En .exe-fil av en skadevaretype som kalles Eskimo (bare farlig om du bruker Windows) blir dumpet på harddisken din, og et program utfører disse oppgavene:

  • Tar bilder av skjermen din
  • Legger til nye venner i Steam
  • Godtar nye venneforespørsler i Steam
  • Kjøper varer, om brukeren har penger
  • Sender et tilbud om bytte
  • Aksepterer byttetilbudet
  • Selger varer med rabatt på markedsplassen

Tømmer lommeboka
Eskimo er i tillegg i stand til å tømme både lommeboka, våpenarsenalet og inventarlageret i Steam. I tillegg selger den de virtuelle eiendelene dine med 35 prosent rabatt for å bli få dem omsatt raskest mulig.

Bytte-tilbudene er ikke reelle. De som går med på slik byttehandel, opplever å måtte gi fra seg tingene sine uten å få noe igjen.

Svindlernes hensikt ser ut til å være å opparbeide seg nok penger til å kjøpe attraktive varer ved å å selge lite attraktive attraktive varer i stort antall og med stor rabatt.

Det kan dermed se ut som dette ikke bare er tradisjonell penge-svindel, men også et slags  juksesystem som drives av en eller flere entusiaster som vil bedre sine muligheter i spillene for en rimelig penge på bekostning av andre spillere.

Kilde:
F-Secure

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse