25.02.2000, Hanover, Lower Saxony, Germany - Microsoft Logo. 00M077208CARO.JPG GT

Annonse


Nå er de lei av pirat-maset

Vanligvis kommer kritikken mot Hollywoods nidkjære piratjakt fra fildelere og nettrettighetsaktivister.

Sammen mot Hollywood
Men nå kommer det en bredside fra helt annet og uventet hold.

Google, Facebook, Microsoft, eBay, Samsung, Motorola, BT og flere andre selskaper i den internasjonale superklassen innen teknologi og kommunikasjon har nemlig gått sammen om å hudflette piratjegerne som mener ulovlig fildeling er roten til alt som ikke blir kassasuksess.

Og til at kassasuksesser kunne ha vært enda større kassasuksesser, bare folk hadde brukt nettet til annet enn å skaffe seg gratisvare fra Pirate Bay og Kickass.

Stikk i strid med BBC
Brevet fra de multinasjonale teknologiselskapene som er organisert i CCIA (Computer & Communications Industry Association) er et bidrag til en høring som australske myndigheter fortiden gjennomfører med tanke på å lage nye opphavsrettslover.

I går skrev vi om det britiske kringkastingsselskapet BBCs innspill til samme høring.

Men mens BBC ber myndigheter og nettleverandører anse enhver som bruker VPN, proxy og skjult IP som en potensiell banditt, mener teknologigigantene noe helt annet.

– Det blir for tungvint
Microsoft og de andre selskapene i CCIA  mener at høye priser, mangelen på lovlig materiale og merkelige rettighetsskiller mellom de ulike land er årsaken til at folk tar seg til rette.

– Dette betyr naturlig nok at tilgangen til on-demand og online-innhold på tvers av territoriene blir enda mer tungvint og restriktivt på grunn av territoriale opphavsrettsrestriksjoner, lisensiering, geo-blokkering, prisdiskriminering, innhold som holdes tilbake og tidsvinduer, skriver gruppa blant annet.

Avslutter med Spacey-sitat
Betegnende nok avslutter de med dette sitatet fra Kevin Spacey, som har hovedrollen i Netflix-serien «House of Cards»:

Publikum vil ha frihet. De vil ha kontroll. Gi forbrukerne det de vil ha, når de vil ha det og i det formatet de ønsker, til en rimelig pris.

Kilde:
Torrentfreak.com

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse