Annonse


– Og nå en ting til…

Etter å ha overlatt scenen til iPhone 6 og iPhone 6 Plus kom Apple-sjefen Tim Cook tilbake.

One more thing…
Han brukte samme formulering som Steve Jobs i sin tid pleide å avslutte Apple-jippoene med:

– And now just one more thing…

Ikke helt overraskende var det Apples smartklokke som ble presentert. Prisen er satt til 349 dollar i USA. Med moms og norsk Apple-pristillegg snakker vi trolig om rundt tre tusen kroner her hjemme.

Noen lanseringsdato er ikke satt, og Apple snakker bare om “neste år”.

Og navnet er Apple Watch
Navnet er Apple Watch og ikke iWatch, slik mange trodde. Det er også en overraskelse at den ikke prøver å etterligne et sveitsisk luksusur, men beholder den vante Apple-estetikken.

Det er likevel en solid sak med både hus og lenke i rustfritt stål, slik som de sveitsiske sportsurene. Om Apple Watch er like solid som disse, gjenstår å se.

Klokka har såkalt Digital Crown, en skrue a la den du stiller tiden på tradisjonelle ur med. Denne kronen har imildertid en helt annen funksjon: Den lar deg zoome inn og ut informasjon på den lille skjermen omtrent på samme måte som knip-manøveren på en iPhone. Du kan også bruke den til å rulle opp og ned på skjermen.

Klokka sett fra siden, med Digital Crown. (Ill.: Apple)

Skjermen er fleksibel, slik at den “føler” tyngden av fingeren din. Dette mener Apple gir helt nye muligheter for styring av funksjoner. “Hardt press med fingeren er definitivt det nye høyreklikket” skriver Nilay Patel på The Verge.

Klokka har Siri, altså den samme personlige assistenten som iPhone. Men du kan ikke snakke med andre enn henne. Til gjengjeld kan du sende små, søte “telegrammer” i form av blomster, fisker og andre enkle figurer du måtte finne på å tegne.

Favorittbildene fra din iPhone eller Mac vil automatisk havne på klokka.

Apple Watch har fleksibel Retina-skjerm laminert med safirkrystall, slik at den skal være slitesterk.
Som med andre smartklokker vi har sett kan du endre på overflatebildet. Du kan til og med få deg Mikke Mus ur!

Her ser du klokka med standardskjermen forfra:

Noen av de mange skjermbildene på ett brett:

Dette er for øvrig uten tvil mest av alt klokka for aktive folk. I det nye, spesialsydde klokke-OS-et finnes det et vell av funksjoner for de som er glade i å jogge, sykle eller gå tur.

Du kan måle distansen, hastigheten, få oversikt over egne personlige rekorder og til og med registrere hvor lenge du hviler mellom øktene.

Følg også dekningen på Dagbladet.no og DinSide.no. Flere bilder og spesigikasjoner finner du på Apple.com (klokka er foreløpig ikke å se på de norske sidene).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse