Annonse


– Apple og Samsung er underlegne!

Microsoft er selv ikke til stede offisielt på IFA-messen i Berlin. I stedet har de leid seg et sted ute i byen der de arrangerer Morelumia.

Topptelefon og selfie-modell
Klokka 10 i dag startet seansen med Nokia (hvis mobildel nå som kjent eies av Microsoft)-markedssjefen Chris Weber i spissen.

Det var ikke måte på selvtillit da tre nye Lumia-modeller ble presentert: Topptelefonen 830 og «selfie»-telefonene 730 og 735.

– Helt klart underlegne oss
– Vil vil utfordre Apple og Samsung og vise at de smarttelefon-opplevelsene de kan tilby helt klart er underlegne i forhold til Lumia, sa Weber.

Mye bedre bilder
Og selv om app-utvalget nok fortsatt er noe mangelfullt i forhold til de langt større Android og iOS-universene der ute, har Lumia-telefonene ett kraftig ess i ermet: Foto.

Weber viste hvordan bildene tatt med den nye 830-telefonen er klart overlegne bilder som er tatt med Apples iPhone 5S. I hvert fall så det slik ut på skjermen bak ham:

Bildet tatt iPhone 5S (til venstre) er klart mørkere og mer kornete enn det som er tatt med den nye Lumia 830. (Ill.: Skjermbilde fra Microsofts videostrøm)

For selv-elskere
Også de to andre nye telefonene har foto i fokus. Lumia 730 og Lumia 735 er skreddersydde for folk som elsker å legge ut bilder av seg selv.

Weber illustrerte dette med det berømte «selfie»-bildet som Ellen DeGeneres tok på årets Oscar-utdeling sammen med kjendiskollegene Bradley CooperJennifer LawrenceJulia RobertsBrad PittMeryl Streep, Kevin Spacey.

– Bildet var ute av fokus og dårlig belyst. Min datter på 16 forteller meg at dersom du får sjansen til å ta bilde av deg selv sammen med Brad Pitt, så bør dette være i orden, sa Weber.

Fra 2698 til 1627 kroner
Når det gjelder prisene, er opplagt Lumia-telefonene rimeligere enn konkurrentene de angriper. 

Lumia 830 vil koste 330 euro (2698 kroner), mens 735 skal koste 219 euro (1790 kroner) og 730 (som mangler 4G, men ellers er helt lik 735) er prissatt til 199 euro (1627 kroner).

Prisene skal være identiske med de virkelige norske prisene, ifølge en pressemelding fra Microsoft Norge. 730-modellen vil imidlertid ikke bli solgt i Norge, opplyser Microsoft.

Her er de nye Lumia-modellene samlet på ett brett. (Ill.: Microsoft)

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse