Annonse


Apple: – iCloud ikke hacket

I den første lengre uttalelsen fra Apple, bedyrer selskapet at iCloud ikke ble hacket.

Svært pikant sak
Det var mandag denne uken det ble kjent at private nakenbilder fra en haug med amerikanske A-kjendiser hadde funnet veien til 4chans /b/-forumkanal.

Siden det var snakk om såpass mange bilder, og kontoer, trodde mange Apples servere hadde blitt hacket.

FBI undersøker
Denne påstanden ble ytterligere styrket når det litt senere ble oppdaget et script på GitHUB som visstnok kunne gjette seg frem til kjendisenes iCloud-passord. 

Ifølge hackerne tettet senere Apple denne sårbarheten.

Men Apple påstår altså de ikke har blitt hacket, og at FBI undersøker den alvorlige personvernsaken.

Ingen vanlig hack
Det spesielle med denne hacken har alltid vært at det var en knippe utvalgte personer som fikk sine bilder spredt på hele nettet, og at det ikke var en gigantisk database med brukernavn og passord fra mannen i gata – dette er typisk for stor-hack, mer enn at noen utvalgte ofre blir plukket ut.

Det er trolig snakk om sosiale hacks mer enn tekniske, hacks som blir enda lettere når kjendiser som jennifer Lawrence visstnok skal ha avslørt sin egen epost-adresse.

Da er det mye enklere å utføre iCloud-kontogjenopprettinger.

Dette sier Apple
Dette forklarer selskapet i den ferske pressemeldingen:

«Vi ønsket å gi en oppdatering av etterforskning rundt tyveriet av bilder av enkelte kjendiser. Når vi ble kjent om tyveriet, ble vi rasende og mobiliserte umiddelbart Apples ingeniører for å finne kilden.

Våre kunders personvern og sikkerhet er av største viktighet for oss. Etter mer enn 40 timer med etterforskning har vi oppdaget at enkelte kjendisers kontoer ble kompromittert med et meget målrettet angrep på brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål – en praksis som har blitt altfor vanlig på Internett.

Ingen av de sakene vi har undersøkt har kommet etter innbrudd på noen av Apples systemer inkludert iCloud eller «Finn min iPhone».

Vi fortsetter å samarbeide med politiet for å bidra til å identifisere de kriminelle som er involvert.»

Pass på nett-livet ditt
Uansett hva som har skjedd i denne saken oppfrodrer Apple samtidig i pressemeldingen alle om å bruke lange passord som er vanskelig å gjette seg frem til, og to-stegs-verifisering mot mobil-nummeret ditt, noe
Apple lanserte i Norge i sommer.

 

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse