Annonse


Får ikke stoppe Samsung-telefoner

I kjølvannet av rettssaken som de i mai vant mot Samsung har Apple prøvd å stoppe et stort antall nettbrett og mobiltelefoner fra Samsung.

Får ikke lov
Det får de ikke.

For dommer Lucy Koh har ifølge Ars Technica bestemt at dommen ikke innebærer noen rett til å utestenge konkurrentens produkter fra det amerikanske markedet.

– Har ikke klart å vise det
I den ferske kjennelsen heter det blant annet:

Annonse


Først og fremst har Apple ikke klart å demonstrere at det foreligger fare for uopprettelig skade og fare for forveksling ved at  Samsung utnytter noen av Apples tre krenker patenter. Apple har ikke fastslått at det led betydelig skade i form av enten tapt salg eller omdømmeskade. Videre har Apple ikke vist at det led noen av disse påståtte skadene fordi Samsung krenket Apples patenter.

Halv seier
I kjennelsen står det også at Apple ikke har klart å vise  at deres patenter er med på å øke salget for Samsungs tilsvarende produkter som bruker samme patenter.

Dermed står Apple igjen med en halv seier og (for dem) småpenger i erstatning.

Får bare pengene
Juryen tilkjente i mai Apple 120 millioner dollar (om lag 741 millioner kroner) i erstatning.

Dette kommer riktignok i tillegg til det mer velvoksne erstatningbeløpet på 1,8 milliarder dollar (om lag 11,1 milliarder kroner) som Apple fikk tilkjent i erstatning i den forrige saken mot Samsung.

Prestisjenederlag
Dette beløpet har imidlertid senere blitt juster ned til 1,05 milliarder dollar (om lag 6,2 milliarder kroner).

Selv om det samlede beløpet nok er hyggelig selv for søkkrike Apple, er det utvilsomt et prestisjenederlag at Samsung fortsatt kan selge telefoner som inneholder teknologi de har fått gjennomslag for er deres eiendom.

 

 

Annonse