Annonse


Tenk om en hacker tok over denne…

Er du en kløpper på å finne feil i kode?

Da har du muligheten til å tjene en god slant penger.

Oculus med i programmet
Ikke bare ved å gå Facebooks nettsider etter i sømmene, men også i koden til VR-brillen Oculus Rift, som Facebook kjøpte i mars i år.

I den siste utgaven av Facebooks belønningsprogram for feilfinnere er nemlig Oculus Rift tatt med på listen over ting som omfattes av belønningssystemet. Her heter det nå:

Annonse


For å kvalifisere for en premie må du rapportere en feil i Facebook eller en av følgende kvalifiserende anskaffelser:

  • Instagram
  • Parse
  • Onavo
  • Oculus

 

Ikke begrenset oppad
Minimumsbeløpet er på fattige 3000, men en dyktig feilfinner kan ha håp om å få langt mer enn det.

Facebook betalte i fjor ut til sammen 1,5 millioner dollar (om lag 9,2 millioner norske kroner) i slike belønninger, og enkeltbeløp er ikke begrenset oppad.

Mest programvare
Selve hjelmen er ikke i vanlig salg, og eksisterer bare som prøveversjoner. Derfor vil feilsøking i dag dreie seg om å finne feil i meldetjenester og nettside tilknyttet prosjektet, ikke i selve maskinvaren eller fastvaren i denne.

Men på sikt kan det likevel bli  aktuelt å finkjemme selve brillen, mener Facebooks sikkerhetsingeniør Neal Pool.

Kan skape trøbbel
– En stor del av problemene med Oculus er ikke nødvendigvis å finne i maskinvaren ennå. Men i framtida, når folk kan utforske og finne feil i SDK (utviklerprogramvare journ.anm.) og maskinvare vil dette definitivt være av interesse for oss, sier Poole til The Verge.

Han utelukker ikke at en hacker kan bryte seg inn i VR-brillen og skape trøbbel for en bruker mens hun eller han har brillene på seg.

Annonse