Annonse


iPhone 6 kan få vendbar USB

Onsdag skrev vi om den nye Type C-kabelen som skal erstatte dagens USB-kabel.

Kjører sitt eget løp
Det smarteste ved den er at den er lik i begge ender. Du trenger derfor ikke lenger lure på hvilken ende som skal i mobilen og hvilken som skal i PC-en eller laderen.

Siden Apple stort sett har kjørt sitt eget løp med egne plugger (ingen andre bruker for eksempel Lightning), gikk vi umiddelbart ut fra at Apple heller ikke denne gangen ville følge verdensstandarden fra USB-konsortiet.

Bilder av ny kabel
Men nå tyder mye på at vi tok feil – i hvert fall delvis.

Annonse


Det franske nettstedet Nowhereelse.fr brakte allerede torsdag bilder av noe som de påstår er en ny kabel som skal brukes med iPhone 6, som etter alt å dømme kommer i september.

Også tyske Mobiflip.de har bilder av kabelen.

Ikke type C
Men når man ser nøyere på den, så er det altså ikke snakk om en Type C-kabel, men derimot en Type A (altså den typen som brukes i dag) med midtstykke i den ene enden.

Med andre ord kan selve pluggen snus begge veier (den passer fortsatt i en standard USB-port), mens det fortsatt er Lightning-plugg i den andre enden.

Denne nye type A-pluggen er en del av USB 3.1-spesifikasjonene, og Apple leverte i forrige måned inn en patentsøknad på denne pluggen.

Annonse