Annonse


Nå kommer «reise-Tor»

Da lederen for hacker-organisasjonen LulzSec (Hector «Sabu» Monsegur) ble tatt, skjedde det på grunn av at han et øyeblikk hadde glemt å skru på Tor-nettverket før han satte i gang med nettprat på IRC.

Løsningen funnet
Og når han gjør slike tabber, hva da med oss andre som ikke er kriminelle, men som helst vil holde dataaktiviteten vår for oss selv?

Dette har Ryan Lackey og Marc Rogers i selskapet Lookout en løsning på.

Bærbar Onion
Sammen med en (selvsagt) anonym hacker som kaller seg «the grugq» har de utviklet en bærbar utgave av Onion-ruteren, selve grunnstammen i Tor-systemet.

Annonse
Prosjektet har fått navnet PORTAL (Personal Onion Router To Assure Liberty).

Modifiserte rutere
Det er snakk om programvare, så i prinsippet kan systemet installeres på hvilken som helst bærbar ruter (for eksempel på denne).

Grugq forklarer det slik på GitHub:

Det er å to måter å konstruere PORTAL på: Ved hjelp av en modifisert ruter (anbefales), eller ved å bruke «/overlay»-trikset. En modifisert ruter (med tilstrekkelig innebygd flashminne) gir størst fleksibilitet for Internett-tilkobling (enten WiFi eller 3G) og sikrer samtidig at Tor-prosessen har tilstrekkelig RAM for å kjøre. En modifisert ruter gir den beste samlede opplevelsen. «/overlay»-trikset gjør at en standard ruter kan bruke et microSD-kort for ekstra lagringsplass. Dette gjør det også mulig å bruke flere microSD-kort for forskjellige konfigurasjoner (også mulig med en modifisert ruter), men har den ulempen den krever et 3G-modem med innebygd microSD-port.

Kan tas med overalt
På samme GitHub-siden ligger det en detaljert forklaring på hvordan ruteren skal modifiseres, og hvilke programmeringskommandoer som må til.

Når alt arbeidet er gjort, har du en sikker (anonym og kryptert) ruter du kan ta med deg på hoteller og alle andre steder du måtte befinne deg. Du kan trygt bruke usikrede nett uten å frykte at noen snoker.

Under radaren
En annen fordel er det at mens de som bruker Tor sentralt kan risikere å pådra seg en viss interesse fra politi og etterretning, vil du ikke være like synlig om du bruker en lokal ruter som bare benyttes av deg.

PORTAL ble presentert på DefCon-konferansen i Las Vegas, som foregikk i forrige uke. 

Det er for øvrig også mulig å bruke den lille, billige datamaskinen Raspberry Pi som Onion-ruter. Se Adafruit.com.

Kilder:
GitHub
The Grugq/Twitter
Ars Technica
 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse