Annonse


Unison slakt

Amerikanske nettsteder er ikke nådige mot Amazons første mobiltelefon Fire Phone, som fra i morgen kan kjøpes i USA for et sted mellom 199 (1233 kroner)  og 749 dollar (4643 kroner), avhengig av lagringsplass (32 og 64GB) og bindingsvilkår.

– Ligner ikke et ferdig produkt
– Det ser ut til at Amazon har lagt så mye vekt på unike funksjoner at de glemmer å gjøre telefonen attraktiv, skriver Engadget.

Nettstedet mener at telefonen virker som en prøvemodell, og ikke et ferdig produkt.

Kvalm og svimmel
De kritiserer blant annet at telefonen er bundet eksklusivt til teleoperatøren AT&T, at 3D-effektene kan gjøre deg kvalm og svimmel, at du bare kan kjøpe Amazon-produkter og at batterikapasiteten er dårlig når de nye funksjonene er skrudd på.

Annonse
På den positive siden trekker nettstedet fram Mayday-funksjonen, som gjør at du får rask hjelp om du skulle få teknisk trøbbel.

De roser også telefonen for å ha god talekvalitet.

Men det er også alt.

– Komplekst og forvirrende
The Verge berømmer Fire Phone for å ta gode bilder, stort sett grei batterikapasitet og alle de nye, kule funksjonene (se dem alle på ett brett HER).

Men så kommer det:

Brukergrensesnittet er altfor kompleks og virker mest av alt forvirrende på brukeren. Designen er kjedelig, programvaren stygg.

Men viktigst av alt: Telefonen er i virkeligheten bare en forlengelse av Amazons nettbutikk. Alt er innrettet på at du skal kjøpe, kjøpe, kjøpe.

– Mye dårligere enn andre OS
Gizmodo mener at Amazons mobil-OS ligger langt tilbake for både Android, iOS og Windows Phone. Det er ikke kompatibelt med noe som helst, og verst av alt er den manglende muligheten til å benytte Google-apper.

Dynamic Perspective-funksjonen (der du kan se landskaper og bybilder fra flere vinkler) er nok kul, men den har ingen praktisk betydning eller nytteverdi.

Blir fryktelig varm
Dessuten blir telefonen voldsomt varm om du bruker Dynamc Perspective og  Firefly (gjenkjenning av telefonnumre, e-postadresser og nettadresser) mer enn 15-30 sekunder.

Nettstedet berømmer likevel Amazon for å ha laget et «wow»-produkt for teknologinerder, og synes at batterikapasiteten er grei nok for en telefon som har fire aktive kameraer på én gang.

Konklusjonene for alle tre nettsteder er likevel «vent til neste versjon».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse