Hopp til navigasjon Hopp til innhold
De som ikke lenger vil ha Creative Cloud-abonnement, får fortsatt beholde bildene sine. (Ill.: Adobe)

Lar deg få beholde bildene

Selv om abonnementet er slutt.

Som kjent har Adobe beveget seg fra å levere programvarepakker som ligger lokalt på PC/Mac til en ren abonnementsmodell kalt Creative Cloud.

Tusenvis frykter bildetap
Men hva skjer når du ikke vil mer og sier opp abonnementet?

Mange brukere av organiserings/bildebehandlingsprogrammet Lightroom har tusenvis av bilder liggende i Adobes nettsky, og flere av disse har uttrykt frykt for at bildene ville forsvinne om de ikke lenger betalte inn penger til Adobe.

– Skjer ikke
Nå beroliger Adobe brukerne sine med at så ikke skjer, selv om en ny versjon (5.5) er på trapppene.

I en melding som Adobes Tom Hogarty har lagt ut på Adobes Lightroom-blogg heter det:

Selv om abonnementet er gått ut, vil skrivebordsversjonen av Lightroom 5.5 fortsatt starte og gi tilgang til bildene som er behandlet med Lightroom i tillegg til lysbilde-, web-, fotoalbum og utskriftsversjoner som vi vet mange fotografer bruker mye tid på å lage. Utvikler- og kartfunksjonene er derimot stengt for å gi et signal om at abonnementet har gått ut og som en påminnelse om at det må fornyes for å ta del i Adobes fortsatte innovasjon innen disse områdene. Også tilgangen til Lightrooms mobile arbeidsflyt vil opphøre.

Amputerte funksjoner
Med andre ord: Ja og nei. Bildene er reddet, men de funksjonene du er vant til å bruke blir kraftig amputert.

Meldingen kommer like etter at det ble kjent at Apple avvikler Aperture, som er Lightrooms hovedkonkurrent.

Apple lover imidlertid at bildene i iCloud (Apples nettsky) ikke blir berørt, og at overgangen til etterfølgeren Photos (kommer i iOS8, og senere i OS X Yosemite). 

Kilder:
Adobe
CNet
 

 

 

Stikkord: adobe, bilder, foto