Annonse


WiMP: – Det er ikke lov

Når den norske strømmetjenesten Beat.no ble lansert i januar 2011, hadde de ikke sikret seg godt nok.

Nå har WiMP gjort akkurat samme tabbe i sin nye nettleserspiller.

Oppdatert – 08.07.14, 11:00:

Til ITavisen.no bekrefter WiMP at det er kjent med hullet, og avslører til oss at de nå internt tester en feilretting for å rette det.

Annonse
«Det stemmer at registrerte WiMP-brukere kan velge å installere et programtillegg i nettleseren for deretter å hente ut URL til låter og så laste ned én og én fil mens man spiller den.

Dette bryter forøvrig med brukervilkårene man godtar ved registrering,» forklarer selskapet til ITavisen.no.

Musikkfilene kan lagres lokalt
Det var nemlig svært enkelt å laste ned MP3-filene, og lagre dem lokalt – dette er selsvagt et problem for en tjenesten som kun har tegnet kontrakt med rettighetshaverne til å strømme musikk, ikke
lagre den.

Ikke bare det, men disse lydfilene går neppe ut på dato heller.

Krever konto
Det krever innlogging å tilgang til de komplette lydfilene, men WiMP kjører ofte gratis-kampanjer, nylig i forbindelse med lanseringen av WiMP Hi-Fi.

Det eneste som skal til er å finne en bestemt adresse, limme den inn i nettleseren, og velge hvor lydfilen skal lagres. Det hele er en enkel tre-stegs-operasjon.

Enkelt med Firebug
ITavisen.no ble tipset om hullet som er svært lett å misbruke ved hjelp av Firefox-utvidelsen Firebug. 

Firebug lar alle og enhver utforske nettside-kode, og hente frem nettadresser man ikke kan se uten den. Det er på den måten hullet utnyttes.

Og vi kan nå bekrefte at hullet lar seg utnytte ved hjelp av nevnte utvidelse. Slik vi skjønner det er det kun mulig å laste ned en låt av gangen, og ikke komplette album.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse