Annonse


– Dette kommer Google med på onsdag

Onsdag denne uka åpner Google sin årlige I/O-konferanse i San Francisco.

I år som tidligere år svirrer ryktene på forhånd om hva søkemotor og nå snart alt mulig annet-giganten kommer med denne gangen.

Android Wear
De fleste antar at mye av vekten vil ble lagt på Android Wear, Googles OS for mindre, bærbare produkter som klokker og andre kroppsnære, små dingser.

Cnet.com er skråsikre på at Google kommer til å presentere Wear-produkter både fra Samsung og LG under konferansen.

Annonse


Samsung-nyhet
Både LG og Motorola har allerede presentert Wear-produkter, og det forventes at Sony og HTC også vil bli med på laget.

For Samsungs vedkommende blir det i så fall interessant å se hvordan disse produktene vil plassere seg i forhold til de allerede eksisterende klokkene i Gear-serien, og ikke minst i forhold til satsingen deres på på Android-avleggeren/konkurrenten Tizen.

Også Ars Technica tror at Wear-produktene vil stå i fokus, og at Google vil vise hvordan de skal integrere Wear (som nå trenger egen app) i Play-universet

Ny Android-versjon?
De er ikke sikre, men antar også at den nye versjon av «standard» Android, altså etterfølgeren til dagens versjon 4.4.4 KitKat.

Interessant nok forventer de at denne versjonen vil støtte 64 bits-versjonen av mobilprosessoren Snapdragon, som forventes å komme neste år.

På den mer tekniske siden forventer de at Google nå vil erstatte den noe tilårskomne Android-«motoren» Dalvik med Adroid RunTime. (ART).

Business-satsing
Men det stopper ikke der. The Information (krever innlogging) meldte allerede i mars at Google vil lansere en «Blackberry»-variant av Android som skal dekke business-markedets behov.

Mange forventer at dette vil bli offisielt fra Googles side denne uka.

Det betyr i så fall at Google framover vil dele sitt univers i to. Én for næringsliv og offentlig virksomhet, og én for oss vanlige forbrukere.

Den siste Nexus?
Det ryktes også at Google og HTC skal avduke nettbrettet Nexus 9, som kan bli det siste i Nexus-serien før Project Silver overtar.

 

Annonse