Annonse


Ta med deg SIM-kortet – ikke telefonen

Så langt har vi vært vant til at SIM-kortet sitter i telefonen, og at vi bytter det ut når vi bytter operatør.

Mer fleksibelt
Dette vil Japans største mobiloperatør NTT DoCoMo nå endre på.

Mobile Asia Expo-konferanse i den kinesiske byen Shanghai denne uka skal de vise fram en løsning som kan komme til å bety revolusjon for framtidas mobilbrukere.

DoComo mener at dagens system der man bytter kort i telefonen er for lite fleksibelt. Mange vil bruke flere telefoner om hverandre.

Annonse


Bare å låne eller leie
Kanskje vil du låne telefonen til en kamerat et øyeblikk, men beholde ditt eget nummer. Eller kanskje ønsker du å impuls-kjøpe en billig-telefon ute på byen i et svakt øyeblikk.

Og du kan jo rett og slett ha glemt telefonen hjemme, slik at du må kjøpe en ny eller leie en telefon så lenge.

Alt dette er tungvint i dag. For det første går du ikke rundt med SIM-kortet i lomma – det sitter jo i telefonen. For det andre må telefoner ofte låses opp og forberedes for ny operatør og ny eier.

Blir mindre
DoCoMos løsning er foreløpig en dings på størrelse med – du sa det en (liten) mobiltelefon.

De lover imidlertid at den skal bli mindre etterhvert som teknologien skrider fram. Men altfor liten kan den jo ikke bli. For da forsvinner den jo like lett som du sa det igjen et SIM-kort…

Plass til flere sett
I denne dingsen ligger data som identifiserer deg overfor teleoperatøren. Det er plass til flere sett med krypterte innloggingsdata, slik at du kan bruke flere abonnementer.

ID-enheten skal også være kompatibelt med nettbrett med 3G/4G.

NFC og Bluetooth
I tillegg til mobilabonnementer kan enheten også lagre innloggingsdata til Facebook, Google, Amazon og andre nettsteder der du er personlig bruker.

Identifiseringen skjer via NFC og Bluetooth, og stoppes for sikkerhets skyld dersom forbindelsen blir mellom det elektroniske ID-kortet og enheten eller nettstedet blir brutt.

NTT DoComo har søkt om patent for løsningen (Portable SIM), og håper at også konkurrentene vil benytte systemet.

Kilde:
Pressemelding fra DoCoMo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse