Annonse


Dette er Googles fremtidsbrett

I februar i år viste Google frem sin første mobil som var en del av «Tango»-prosjektet. Nå er nettbrettet i samme familie her, fire måneder etter den første avsløringen.

En oppfølger til mobilen
«Vår prototype er en 5″-mobil som inneholder tilpasset maskin- og programvare utviklet for å spore 3D-bevegelsene til enheten, og samtidig skape et kart over miljøet.

Disse sensorene lar telefonen kalkulere over en kvart million 3D-målinger hvert sekund, oppdatere posisjonen og orienteringen i sanntid, og kombinere disse dataene i en 3D-modell av rommet rundt deg», ble det skrevet om mobilen den gang.

Nettbrettet gjør akkurat samme greie; Altså å være oppmerksom på, og kunne analysere verdenen rundt seg, på en langt mer spennende måte enn hva som har vært mulig med tradisjonelle kameraer i vanlige nettbrett og mobiler.

Annonse
Lager kart
Det er en prototype dette brettet, for at
«profesjonelle utviklere», som Google skriver, skal kunne utforske den nye spennende plattformen med produkter som har et mer menneskelig forhold til arealer og dybder. 

Poenget er at mobilen og nettbrettet skal kunne tegne opp et kart av hvordan det ser ut i et innendørsmiljø.

Men hva er så spennende med det? Vi er egentlig ikke helt sikre enda, bortsett fra at alle vil kunne levere kart-data til f.eks. Google.

Det vil sikkert avsløres flere spennende bruksområder så fort utviklerne får lekt seg noen måneder.

Spesifikasjoner
Prototypen er laget sammen med Nvidia, og har følgende spesifikasjoner:

* 7″-panel
* Nvidia Tegra K1
* 4 GB RAM
* LTE
* 128 GB lagringsplass
* 120 graders front-kamera
* Bevegelsessporings-kamera
* Dybde-sporing
 

Kilde:
Project Tango

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse