Annonse


Slik lurer de til seg XP-oppdateringer

Ved å lage en ny register-oppføring i Windows’ «Registry Editor», får XP-brukere levert oppdateringer til det gamle OS-et.

Dette selv om den offisielle støtten fra Microsoft opphørte i april.

Egentlig ikke til XP, men…
Men om de har grunn til å føle seg trygge av den grunn, det er det grunn til å stille spørsmålstegn ved. 

For oppdateringene er egentlig ment for «Windows Embedded» og «Windows Server 2003» – to OS som visstnok har lik nok kjerne til at oppdateringene i hvert fall lar seg installere.

Annonse
Dette sier Microsoft
Til ZDNet forklarer Microsoft følgende:

«Vi ble nylig klar over en hack som angivelig har som mål å tilby sikkerhetsoppdateringer til Windows XP-kunder.

Sikkerhetsoppdateringene som kan installeres er ment for «Windows Embedded» og «Windows Server 2003»-kunder, og beskytter ikke fullt ut Windows XP.

Windows XP-kunder utsetter seg også for en betydelig risiko for funksjonalitetsproblemer med sine maskiner om de installerer disse oppdateringene, siden de ikke er testet med Windows XP.

Den beste måten for Windows XP-kunder for å beskytte sine systemer er å oppgradere til et mer moderne operativsystem som Windows 7 eller Windows 8.1.»

OS-et som virkelig nekter å dø
En ting er sikkert: Mange er glade nok i det gamle OS-et til å ta sjansen på installere oppdateringene, for ikke å snakke om at noen har brukt tid på å finne dem.

Interessant er det at Microsoft ikke påstår at sikkerhetsoppdateringene har null effekt, men at de altså ikke er 100 prosent testet.

Kanskje er dette sikkerhetsoppdateringer som er gode nok til å holde unna målrettede XP-angrep? Om så er tilfellet, kommer Microsoft til å stenge kranene som muliggjør hacken, eller lar de dette gå videre? Om sistnevnte er tilfellet har de kommet i en merkelig posisjon.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse