Annonse


Piratene mobiliserer

Svenskene er allerede der med to representanter. Nå mobiliserer piratpartiene i hele Europa for å få inn flere etter denne ukas valg til EU-parlamentet.

Kandidater fra 17 land
Piratpartier i hele 17 land stiller til valget.

Foruten Sverige har både Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Spania, Polen, Nederland, Tsjekkia, Hellas, Østerrike, Finland, Kroatia, Slovenia, Luxembourg, Estland, Italia og Belgia kandidater klare.

Bruker Pirate Bay i valgkampen
De store valgkampbudsjettene er forbeholdt større og mer etablerte partier, så piratpartienes viktigste kanal er og blir The Pirate Bay.

Annonse
Her kjøres for tiden valgkampen for fullt, med budskap som når de hundretusener av europeere som daglig mer eller mindre lovlig bruker piratportalen.

– Svært glad for eksponering
– Jeg er svært glad for at våre våpenbrødre skaffer denne eksponeringen til den politiske grenen av bevegelsen vår, sier  Rickard Falkvinge til Torrentfreak.

Falckvinge grunnla det svenske piratpartiet i 2006 og var partileder fram til 2011. I dag er det Anna Troberg som leder partiet.

Sunde stiller
Finsk-norske Peter Sunde er kandidat for Finland.

Sunde er kanskje den av The Pirate Bay-grunnleggerne som har markert seg sterkest offentlig.

Kan bli maktfaktor
Sammen med Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg og Carl Lundström ble han i 2009 dømt til fengsel og til å betale erstatning til filmbransjen.

Dette har imidlertid ikke hindret ham i å søke politisk makt. Og lykkes han og de andre kandidatene i EU-valget, kan de sammen komme til å utgjøre en betydelig maktfaktor når det gjelder opphavsrett og fildeling.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse