Annonse


Se, den kjører Android!

(Belek,Tyrkia): Allerede i begynnelsen av april kunne vi fortelle at Google kommer med en forbedret utgave av Google TV.

Kommer i sommer
Og nå er den første Philips/TP Vision TV-en her med Android TV her – en 4K-modell som kommer på det norske markedet allerede i sommer.

Det forteller smart-TV-sjef John van Lin i Philips/TP Vision til ITavisen.

– Vi har til og med fått på plass norske språkvalg, sier han.

Annonse
Hva er forskjellen?
TV-en ble vist fram på en stor internasjonal pressekonferanse arrangert av den tyske elektronikkmessen IFA (International Funkaustellung) i Belek, Tyrkia i helga.

Hva som er forskjellen på Android TV, Google TV og Chromecast er likevel ikke så sett å se. Tilbudene er de samme, men Netflix, YouTube og alt det andre som vi er vant til fra det meste som kobles til skjerm er på plass.

Bedre integrasjon
Philips (TP Vision) og Google mener likevel at integrasjonen er bedre enn med HDMI-pinnen Chromecast. Og at Googles TV-konsept er forbedret og videreutviklet er det liten tvil om.

Spesielt gjelder dette brukergrensesnittet, som faktisk fungerer akkurat slik som vi forventer at en telefon eller nettbrett med Android skal gjøre.

Alle appene fra Google Play kan brukes, og TV-funksjonene styres via Android akkurat som på en mobil eller nettbrett. 

Videreutviklet fra CES
En tidlig versjon av TV-en ble første gang presentert for pressen under CES-messen i Las Vegas i januar, altså før The Verge fikk tak i planene for 
«nye» Android TV (som altså skal være noe mer enn et nytt navn på Google TV).

– Den versjonen vi viste i USA var egentlig bare Google TV med et nytt navn. Vekten var med andre ord lagt på Googles tjenester. Denne gangen har vi laget en TV som utnytter Android som operativsystem for TV, og som i prinsippet er helt åpent for alle tjenester innen både nett og TV – og alt i grenselandet også, sier Lin.

– Er det samme som lekkasjen
Lin kan fortelle at Philips/TP Visions TV faktisk er det samme som det som er beskrevet i The Verge-lekkasjen.

– Jeg drar kjensel på det, ja. Vi har jobbet tett med Google i lang tid for å få dette til å bli en TV-opplevelse, ikke bare Google eller Android klistret oppå en TV.

Prisene er ikke klare ennå, men etter alt å dømme vil de ligge omtrent der hvor dagens 4K TV-er i 8000-serien befinner seg.

Turen ble betalt av IFA/GFU/Messe Berlin.

 

 

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse