Annonse


– Startmenyen kommer i september

Den mye omtalte startmenyen, altså den som ikke ble levert med Windows 8.0 og 8.1, gjør som kjent comeback.

September kan være måneden
Microsoft ville ikke si noe om særlig om lanseringen, rent bortsett fra at den kommer i løpet av året, men nå vet vi kanskje litt mer, for det ser ut til at det heldigvis ikke drøyer til julaften.

Ifølge stor-lekkeren Wzor, har Microsoft planer om å lansere Update 2 (navn ikke bekreftet – kanskje blir navnet Windows 8.2), i september i år.

Les også: Ta en nærmere titt på den nye Startmenyen.

Annonse


Sky-OS-et Windows 10?
Enda mer spennende er Wzors rykter om at Microsoft nå for alvor har planer om å gjøre Windows 10 til et sky-OS man abonnerer på.

Det vil bli Windows som en nett-tjeneste, enn en stor lokal-installasjon man oppgraderer noen ganger per ti-år og som helt sikkert blir nødt til å støtte mer enn bare Intel-brikker.

En logisk evolusjon
Dette er selvsagt langtidsplaner, men tiden hvor et slikt OS er mulig å gjennomføre, og ikke minst en stor fordel da OS-et kan skaleres i langt større grad – det er viktig i en verden hvor et slikt OS skal drive enheter i mange forskjellige størrelser, fra klokker, mobiler og nettbrett i forskjellige størrelser.

Windows 9
Hva angår Windows 9, skal selskapet visstnok ha planer om å gi Modern UI-grensesnittet en skikkelig overhaling, men dette vet vi ingenting konkret om enda.

Det er jo allerede kjent at Update 2, den som også integrerer en startmeny, også gjør det muli å kjøre Modern UI-apps på skrivebordet i kombinasjon med tradisjonelle Windows-programmer.

Windows 9 kan forøvrig bli gratis til enheter under 9″. Microsoft gir allerede bort Windows 8 til nettbrett- og mobil-produsenter.
 

Kilde:
Winbeta

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse