Annonse


Sjekk om e-posten din er hacket

Du glemmer passordet ditt og må be om et nytt. Det nye passordet sendes til e-postadressen din.

Sårbar e-post
Akkurat her ligger kanskje den største sikkerhetsrisikoen på nettet – at noen på ett eller annet vis har kontroll på e-postkontoen din og fanger opp alt du mottar der.

Det er selvsagt smart å bytte passord ved jevne mellomrom, slik at sjansene minsker. Men det hjelper lite om selve e-postsystemet du kommuniserer mot er kompromittert. (Se en artikkel om risiko og hvordan du kan beskytte deg HER).

160 millioner adresser
En svensk systemutvikler som ikke vil oppgi navnet sitt har derfor startet nettstedet Hackershield.org.

Annonse
Svensken påstår å sitte på en database med 160 millioner e-postadresser, hvorav bare 750 000 er svenske.

– Omtrent som Google
– Det fungerer omtrent som Google, bare i mindre skala. programmet besøker forskjellige hjemmesider og lagrer sidens innhold. Deretter analyseres innholdet slik at sider med eventuelt hacket informasjon filtreres ut. Deretter destilleres alle e-postadresser som forekommer på sidene. Disse sendes så kryptert til Hackershiled.org, forklarer systemutvikleren til Techworld.

Heldigvis var adressene som vi prøvde «rene». Men dersom du får beskjed om det motsatte, tilbyr Hackerhield deg en full rapport om hva som er galt for 65 svenske kroner (om lag 60 norske).

60 kroner for beskjed om liste
Hva man får for de 60 kronene, vil ikke vedkommende ut med, men minstemålet er en opplysning om at adressen er «funnet på en liste sammen med andre adresser».

Alt hemmelighetskremmeriet rundt opphavsmannen henger ifølge opphavsmannen s elv sammen med frykten for selv å bli hacket.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse