Annonse


Nå har disse to nesten all Apple-makt

Det skal ikke ha vært dramatikk rundt Greg Christies avgang. Det hevder troverdige Apple-insidere.

Uenige om iOS 7
Det var
9to5mac som først meldte at Christie forsvinner fra Apple, og grunnen, eller i hvert fall en av dem, skal ha vært problemer med samarbeidet mellom Christie og mektige Jonathan Ive.

Ifølge Apple-bloggen skal de to ha vært så uenige om iOS 7-designet, at Ive tok over roret og overkjørte Christie. Dette har Ive alle muligheter til, da Jobs ga sin nære venn all makt når det kommer til spørsmål om design.

– Ingen dramatikk
Men nå hevder to troverdige kilder, John Gruber (Daring Fireball), og Matthew Panzarino (TechCrunch) at det har vært liten, eller ingen dramatikk i Christies avgang.

Annonse
Les også: Dramatiske endringer hos Apple.

Panzarino skriver: «Ifølge flere kilder på innsiden og utsiden av selskapet, har Christies avgang vært kjent i flere uker, og vært planlagt enda lenger. At han nå går av har vært en del av planen for å få til endringene hos ledergruppen i brukergrensesnitt-teamet.

Christie jobbet under Forstall i mange år, og det har vært mange ganger han ikke har vært enig med Ive, men det har visstnok vært en tydelig mangel på drama i denne overgangen.»

Dette sier Gruber
John Gruber har sikre kilder innad hos Apple, og kjenner miljøet svært godt. Han avvsier 9to5mac‘ artikkel om at det skal ha vært dramatikk tilknyttet Christies avgang.

– Jeg har snakket med fler personer siden nyeten ble kjent i dag ettermiddag. Det jeg har hørt fra flere kilder er følgende: Christie og Ive var kanskje ikke helt enige om design-stil, men hans avgang er ikke på langt nær så omstridt som Mark Gurmans artikkel hos 9to5mac skal ha det til.

I hovedsak er greia at Christie skal ha vært i en svært slitsom og høy-profilert jobb i 18 år, og de fleste av årene rapporterte han til Steve Jobs. Han har tjent masse penger, og er klar til å nyte dem.

Gruber melder også at avgangen skal ha blitt gjort kjent til Apple-medarbeidere for flere uker siden. Det mest overraskende i denne saken er trolig at ingen lekket nyheten før 9to5mac fikk nyss om endringen.

Rapporterer ikke lenger til noen
I samme artikkel hevder Panzarino at Christie vil fortsette en stund til hos Apple som en en slags spesial-rådgiver på spesial-prosjekter.

Dette var samme måte Apple gjorde det når Senior Vice President innenfor teknologi-gruppen, Bob Mansfield, meldte at han ønsket å pensjonere seg. Mansfield kom dog tilbake til Apple etter at selskapet klarte å overtale ham til å bli lenger.

Christie rapporterer visstnok ikke lenger til noen overordnet person, noe som er vanlig personalpolitikk for medarbeidere som er i ferd med å forlate selskapet. Han forlater trolig selskapet innen 2015.

iOS 8
Det forventes ingen store endringer i hvordan
iOS 8 blir når det kommer til design og utseendet, men kart-appen skal bli stor-oppgradert med kollekti-transport og mer nøyaktig navigasjon, og en helse-app, som trolig skal fungere sammen med en eventuell iWatch, kommer forhåndsinstallert i OS-et.

Mobil- og nettbrett-OS-et blir trolig avslørt på Apples World Wide Developers Conference 2. juni.

 

Kilder:
TechCrunch

Daring Fireball

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse