Annonse


Nå blir han saksøkt også

Som kjent ønsker amerikanske myndigheter fildelingskongen Kim Dotcom utlevert til USA.

Privat søksmål
Dotcom ble arrestert i New Zealand under dramatisk politiaksjon i januar 2012, og har siden kjempet i rettsapparatet for å unngå å bli stilt for retten i USA.

Men nå går den amerikanske filmbransjen til privat søksmål mot tyskeren som i flere år drev fildelingstjenesten Megaupload.

Regnet seg fram til 3 milliarder
Amerikanske myndigheter har regnet ut at filmbransjen tapte rundt 500 millioner dollar (om lag 3 milliarder kroner) på Dotcoms virksomhet.

Annonse


Selv hevder Dotcom at Megaupload bare var en lagringstjeneste og at han ikke hadde kontroll over hva folk lastet opp og ned.

Seks selskaper til sak
Nå går seks av de største filmselskapene i USA til egen sak mot Dotcom.

– Da Megaupload ble stengt av amerikanske myndigheter i 2012, var den etter alt å dømme den største og mest aktive tjenesten i verden som brøt opphavsretten for åndsverk, skriver den amerikanske filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America) i en pressemelding.

– Tok betalt
Filmselskapene legger særlig vekt på at Megaupload i motsetning til for eksempel The Pirate Bay var en betaltjenester, og at Kim Dotcom og hans medarbeidere dermed tjente penger på materiale de ikke hadde rett til å distribuere.

Bak søksmålet står Twentieth Century Fox, Disney, Paramount, Universal, Columbia og Warner. Med andre ord omtrent alt som kan krype og gå i den øvre ligaen i Hollywood.

Kan rammes økonomisk
Selv om Kim Dotcom skulle slippe å bli utlevert til USA, vil han likevel kunne rammes hardt økonomisk av et sivilt søksmål som dette.

Hvilen sum filmselskapene går for er ennå ikke kjent, men de har ikke for vane å operere med småbeløp når de trekker folk for retten.

 

Annonse