Annonse


– Vet hvorfor folk er såret og sinte

Det har lenge hersket nærmest krigslignende tilstander internt i Mozilla, selskapet som står bak blant annet nettleseren Firefox.

Uspiselige synspunkter
Årsaken er toppsjefen og Mozilla-veteranen Brendan Eich, som blant annet skapte JavaScript.

Eich er en uttalt motstander av homofile ekteskap, og dette har falt mange innen det vanligvis progressive teknologimiljøet tungt for brystet.

Kraftige protester
Forrige fredag trakk halve Mozilla-styret seg i protest.

Annonse
Samtidig økte motstanden mot Eich også andre steder i teknologi- og nettverdenen. Det hele toppet seg da en av USAs største sjekkenettsteder, OK Cupid, gikk offentlig ut på sine nettsider med oppfordring til brukerne om ikke å bruke Firefox.

Går av
Nå går Eich av som følge av bråket, etter to uker i sjefsstolen.

I et melding som Mozilla la ut på sin blogg i går står det blant annet:

– Mozilla roser seg av å ha høye standarder. I forrige uke levde vi ikke opp til dette. Vi vet hvorfor folk er såret og sinte. Og de har rett: Det er fordi vi ikke har vært tro mot oss selv.

Forsvarer ytringsfriheten
Meldingen er forfattet av Mitchell Baker, som er styreformann og såkalt «Chief Lizard Wrangler» i Mozilla.

Baker skriver at Mozilla har ansatte med mange ulike meninger privat, og at de er en sterk forsvarer av ytringsfriheten.

– Ikke som du kunne forvente fra oss
Men Eichs standpunkter ble tydeligvis for tunge å svelge.

– Vi handlet ikke slik du forventer at Mozilla skal handle. Vi var ikke raske nok til å gå i dialog med folk med en gang kontroversen startet. Vi er lei oss. Vi må klare å gjøre det bedre enn dette, skriver Mitchell Baker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse