Annonse


XP-brukerne dropper Windows 8

Med kun dager igjen til Microsoft stopper å sikkerhets-oppdatere Windows XP, viser ferske tall at de som skifter fra det tolv år gamle OS-et går for Windows 7.

Går for Windows 7
Det er selvsagt dårlig nytt for Microsoft som prøver å dytte ut sitt nyeste OS, Windows 8, på stasjonære, bærbare og nettbrett.

Dessverre for programvaregiganten peker tallene i retning økende Windows 7-popularitet.

De siste tallene viser at XP falt med 1,8 prosentpoeng.

Annonse


Det er langt fra nok: Fortsatt har det en total markedsandel på 27,7 prosent. Det er nå under en uke til støtten opphever: 8. april, altså tirsdag neste uke.

Les også: XP-bruken øker.

Windows 8 sliter
Nå som XP-bruken minsker, om enn veldig tregt, så går det uansett riktig vei, men problemet er altså at flere strømmer til 7 enn 8.

Windows 8 og 8.1 økte kun med seks tiendeler av ett prosentpoeng, mens Windows 7 økte med 1,5 prosentpoeng.

Total-tallene er dermed som følger:

1. Windows 7: 48.8 prosent
2. Windows XP: 27,7 prosent
3. Windows 8 og 8.1: 11,3 prosent

Microsofts støtte for Windows 7 stopper heldigvis ikke før januar 2020.

Les også: XP ned over 3 prosent.

Dette sier Microsoft
«
Microsoft har tilbudt kundestøtte for Windows XP de siste tolv årene. Nå er imidlertid tiden moden for å investere ressursene i støtte av nyere teknologier, slik at vi og partnerne våre innen maskinvare og programvare fortsatt kan tilby flotte nye opplevelser», melder Microsoft.

Ikke lenger støtte fra 8. april:

«Som en følge av dette blir det fra og med 8. april 2014 ikke lenger mulig å få støtte for Windows XP, og det blir ikke lansert flere automatiske oppdateringer som beskytter PCen. Microsoft kommer heller ikke til å tilby Microsoft Security Essentials for nedlasting på Windows XP fra denne datoen.

(Hvis du allerede har Microsoft Security Essentials installert, vil du fortsatt få signaturoppdateringer for beskyttelse mot skadelig programvare i en begrenset periode, men dette betyr ikke at PCen din er sikker, fordi Microsoft ikke lenger tilbyr sikkerhetsoppdateringer som bidrar til å beskytte PCen din.)»
 

Kilder:
Computerworld
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse