Annonse


– Ikke bruk Firefox

Firefox og Mozilla er i alvorlig trøbbel for tida.

Sjefsstrid
Fredag ble det kjent at halvpartene av styremedlemmene i Mozilla har trukket seg. Årsaken er striden rundt den nyutnevnte sjefen Brendan Eich.

Eich er en uttalt motstander av homofile ekteskap, og dette har falt mange innen det vanligvis progressive teknologimiljøet tungt for brystet.

Klar tale
Nå går sjekketjenesten OK Cupid ut og protesterer mot utnevnelsen av Eich på sin måte.

Annonse
Om du går inn på nettsida deres med Firefox, dukker det opp en advarsel som i klare ordelag sier hva OK Cupid mener om utnevnelsen av Eich.

Politikk er normalt ikke en del av oppgavene til et nettsted som vårt, og vi vet jo alle at det er verre ting i verden enn teite toppsjefer. Så derfor har vi ingen problemer med å fortså hvorfor du lurer. Her er grunnen: Vi har brukt de siste ti åra på å spleise folk – alle slag s folk. Om folk som Eich hadde fått det som de ville, hadde åtte prosent av forholdene vi har jobbet så hardt for å få i stand vært ulovlige.

Ikke alene
Samtidig dirigerer de brukerne til andre nettlesere, som Chrome.

Sjekketjenesten, som er eid av mediekonglomeratet IAC og er en av USAs største, er ikke alene om å reagere inn nettmiljøet i USA.

– Ber om at han går av
De siste dagene har det kommet reaksjoner fra mange, både via Twitter, Facebook og i de tradisjonelle mediene. Sterkest er reaksjonene fra Mozilla-ansatte ifølge Daily Telegraph.

– Jeg er ansatt i Mozilla og ber om at Brendan Eich går av som sjef, er omkvedet fra flere fotfolk.

Brendan Eich har en lang karriere bak seg i Netscape og Mozilla, og regnes blant annet som oppfinneren av JavaScript.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse