Annonse


Mozilla: – Derfor ga vi opp Windows 8

Mozilla gir opp Firefox’ berøringsgrensesnitt Touch etter svært laber interesse.

Gir opp Firefox Touch
Den trøblete utviklingen av et
Firefox Modern UI-skall medførte ikke bare stadige utsettelser. Faktisk er det rett og slett nærmest ingen som ønsket å bruke produktet.

Derfor har nå Mozilla valgt å skrape hele prosjektet etter en to år lang utviklingstid, og kun fire dager før lanseringen skulle ha funnet sted.

Millioner av mennesker bruker Firefox i skrivebords-versjon hver eneste dag, mens Touch-utgaven aldri ble brukt av mer enn 1000 personer daglig.

Annonse


Les også: Dette er Firefox Touch.

– Microsoft må ta sin del av skylden
Men hva som er den egentlige grunnen til at Firefox Touch gis opp bestrides i et blogg-innlegg fra Firefox-utvikler Brian Bondy.

Bondy forsvarer Mozillas avgjørelse om å skrape prosjektet, men tror Modern UI fortsatt har livets rett, med forbehold om at Microsoft innfører visse endringer.

– Derfor gikk det ikke
​Bondy hevder Microsoft må ta sin del av skylden for at interessen rundt Firefox Touch var så lav, og at det ikke nødvendigvis skyldes en generell negativitet rundt Windows 8′ berøringsgrensesnitt.

Det ene han peker på er at det faktum at Firefox må være standard nettleser for å kunne brukes i Modern UI-modus. Det er det nok ikke alle som er klar over.

– For vanskelig å bytte
Årsak nummer to er direkte relatert til samme problem. Ifølge utvikleren har nemlig Microsoft gjort det alt for kronglete å endre
standard-nettelser i OS-et. Derfor får de altså ikke testet Firefox Touch.

– Før Windows 8 spurte OS-et deg om hvilken nettleser du ville bruke. I Windows 8 må brukerne selv definere hvilken nettleser man vil bruke i det nye grensesnittet, skrev Firefox-sjef Johnathan Nightingale.

 

Kilder:
Computerworld
PCWorld
blog.mozilla.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse